Waterstof

“Met nieuwe vormen van energie zorgen we voor leefbaarheid en comfort”  

De inzet van waterstof levert een aanvullende bijdrage aan de moderne energietransitie. Zeker wanneer waterstof wordt gewonnen uit duurzame zonne- en windenergie. Waterstof kan op termijn o.a. aardgas, benzine en kerosine vervangen. 

Nederland Waterstofland

De Nederlandse overheid investeert de komende jaren 2,8 miljard euro in waterstof en heeft de ambitie om een ‘waterstofland’ te worden. Dit maakt waterstof een interessantere vorm van energie. Daarnaast is de verwachting dat de kosten van elektrolyse – het opwekken van waterstof – in de komende tien jaar met 65% daalt. En met investeringen en dalende kosten, kan groene waterstof over tien tot vijftien jaar met fossiele energie concurreren.   

Baas zet bestaande kennis in

Aan de hand van onderzoek en pilots zet Baas bestaande kennis in op het gebied van gas en elektra. Van ontwerp tot realisatie: we zoeken altijd samen met alle stakeholders de ideale oplossing. Jarenlange ervaring met distributienetten en het klantproces komen hierbij goed van pas. Met de distributie van nieuwe vormen van energie houden we Nederland leefbaar en comfortabel. En niet alleen dat: we stellen de toekomst veilig en zorgen voor de planeet. 

Heeft u vragen over onze thema’s? Neem gerust contact op met Jeroen de Jong

Gerelateerd nieuws & Projecten

Nieuws

‘Geduld moet je wel hebben, als werkplekbegeleider’

Blog

Op een gezond en vooral veilig 2023