Vandaag staan we, mét onze partners en klanten, voor een nieuwe grote stap: samen de energietransitie de baas zijn. Onze projecten dragen hier aan bij.
Baas heeft in opdracht van Enexis Netbeheer in het Drentse Exloo een zonnepark verbonden met een elektriciteitsstation. Daarvoor is meer dan zeventig kilometer aan kabels gelegd. De verbinding helpt bij de energietransitie en om het net in de toekomst te voorzien van voldoende elektriciteit.
Baas werkt toe naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2035. Een belangrijk onderdeel is de verduurzaming van alle bedrijfsauto’s en -bussen. Bij die innovatie houdt Baas oog voor de gevolgen voor medewerkers. Manager Inkoop & Logistiek Jordi Bos: “We maken bewuste keuzes om hobbels voor collega’s weg te nemen.”
Lokale, duurzame én betaalbare energie. Opgewekt op wijkniveau, via aquathermie uit de -naast de wijk gelegen- stadsgracht. Dat is het idee achter de ontwikkeling van KetelhuisWG in Amsterdam. Baas verzorgt samen met technisch dienstverlener Kuijpers Ecopartners als contractpartner het gehele project, van ontwerp tot aanleg en het meerjarig onderhoud. Het is een project voor de toekomst. Jeroen de Jong van Baas: “Dit systeem is één op één te gebruiken in elke vergelijkbare wijk in ons land.”
Al jaren haalt Baas jong talent binnen via een uitgebreid traineeprogramma. In maximaal twee jaar tijd leren trainees alle onderdelen en disciplines van het bedrijf kennen en werken ze aan regionale en landelijke projecten. Bijzonder aan het programma is dat de trainees zelf medeverantwoordelijk zijn voor de invulling ervan. Henk-Jan Ros, HR-adviseur en traineecoördinator bij Baas, ziet dat de nieuwelingen enthousiast en leergierig zijn: “Dat houdt het bedrijf ook scherp.”
Goed nieuws: de auditoren van NCI-certificeringen hebben voor het derde jaar op rij erkend dat Baas zich bevindt op trede 4 van de Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder): proactief.
Eind 2021 is het stagebureau binnen Baas in het leven geroepen. Manager HR Krista van Wageningen legt uit waarom.
Bij mijn start als algemeen directeur van Baas – begin januari – schreef ik al dat ik met trots en vol energie ben begonnen in mijn nieuwe rol. Niet in de laatste plaats vanwege de mensen die hier werken.
Al 100 jaar ontwerpen, bouwen en onderhouden wij de slimme boven- en ondergrondse energie- en data-infrastructuur van Nederland. Vanuit onze expertise kunnen wij echt ons steentje bijdragen aan de energietransitie.
Dit vraagt om het breder opleiden van personeel. Recent vertelden twee collega's over onze praktijkervaringen aan Wij Techniek.
Baas heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Nu zijn we klaar voor een volgende stap. Met de investeerder Gimv zien wij mogelijkheden om Baas verder te laten groeien en ontwikkelen.
Op 15 september, na meer dan tweeënhalf jaar werk, was de afsluiting van het project STN2020.
Baas zet in op het verminderen van onze CO2-uitstoot. Vorige week zijn de eerste Stage V tractoren geleverd. De komende jaren blijven we inzetten op het verduurzamen van ons materieel.
Wat een mooi resultaat! Naar aanleiding van de KIWA audits in juni en juli heeft Baas B.V. opnieuw het CO2-Bewust certificaat niveau 5 op de CO2-Prestatieladder ontvangen. Hier zijn wij meer dan trots op.
Op 27 september heeft Baas B.V. het contract getekend voor het Beheer en Onderhoud van het glasvezelnetwerk van Stichting Glaslokaal.
Het team van Laadkracht (een samenwerking tussen Baas B.V., De Meterkast B.V. en Resolutions U.A.) is op onderzoek uitgegaan om een aanvrager en aanbieder van lokale groene stroom goed in beeld te brengen.
Je staat er niet dagelijks bij stil, maar boven en onder de grond ligt een complete infrastructuur van wegen, kabels en leidingen. Ook in Brainport Smart District (BSD) moet deze infrastructuur aangelegd worden, om zo onder meer verkeer, energie, water en data van A naar B te verplaatsen in de wijk en de ambitieuze doelstelling van de slimste wijk waar te kunnen maken.
Baas B.V. neemt deel aan een uniek project waarbij een jaren 70 woonwijk in Wagenborgen (Groningen) wordt aangesloten op een waterstofnetwerk.
Steeds meer Nederlanders vinden duurzaamheid een belangrijk thema. Een logische en makkelijke keuze is dan zonnepanelen. Maar niet iedereen beschikt over een eigen dak. Er zijn verschillende initiatieven om duurzame energie ook voor deze groep beschikbaar te maken, een daarvan is Zonnepark Roosendaalsche Vliet.
Wat heb je nodig om als baas voor één dag je stoel af te staan aan 'De Baas van Morgen'? Tiemen Schra, de Baas van Vandaag, staat dit jaar met veel plezier zijn stoel af aan Faith, De Baas van Morgen.
We staan met zijn allen voor de uitdaging die energietransitie heet. Daarvoor worden onder andere zonne- en windparken aangelegd. De hiermee opgewekte energie moet worden teruggeleverd aan het huidige energienet. Met name in Noord-Nederland is het energienet hiervoor niet toereikend. Baas B.V. is, in opdracht van netbeheerder Enexis, verantwoordelijk voor de aanleg van de netaansluitingen voor zonne- en windparken.
Het begon in september 2020, met het uitschrijven van een concessie door de Gemeente Súdwest-Fryslân voor het plaatsen van 500 openbare laadpalen in de komende 10 jaar. Daarop besluiten Baas B.V., De Meterkast B.V. en Resolutions U.A. de krachten te bundelen en schrijven gezamenlijk in op de concessie.
Met de oprichting van Baas Engineering & Consultancy geeft Baas brede invulling aan het thema energietransitie en maakt de keten van haar dienstverlening compleet.
Onze samenleving heeft een enorme energiebehoefte en die zal alleen maar toenemen. Maar om te kunnen voldoen aan de klimaatdoelstelling stappen we over op duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie.
De plannen om het Scheldebalkon in Fort-Zeekant te herstructureren liggen al enige jaren op tafel. Woningbouwcorporatie Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom willen een duurzame, gevarieerde wijk creëren met levensloopbestendige en energiezuinige woningen.
Wandelen houdt de hersenen gezond. Daarom doen wij bij Baas mee aan Ommetje!
In Rotterdam wordt gebouwd aan de hoogste woontoren van Nederland en de Benelux; de Zalmhaventoren. In opdracht van Stedin voert Baas hier diverse werkzaamheden uit.
Op 1 januari jl. tekenden Evides Waterbedrijf en DNWG Infra de samenwerkingsovereenkomst (SOK). Nu werken beide partijen al ruim 10 jaar samen in de ondergrond van Zeeland, maar met deze overeenkomst bouwen zij deze samenwerking verder uit.
Elektrisch rijden wordt in Nederland steeds populairder. Rilana Kal en collega Danny Bennink volgden de training ‘Installeren laadpalen volgens NEN 3140 VP’ van Dirksen Opleidingen.
De energietransitie is in volle gang, en daarmee ook de technische ontwikkeling van energieopwekkers. De huidige modellen windmolens leveren aanzienlijk meer vermogen dan een aantal jaar geleden. Daarom vervangt de eigenaar van windmolenpark Vossendaal 5 ‘oude’ windmolens door 3 nieuwe (zwaardere) windmolens.
Een monsterklus: 29 kilometer kabel verleggen om de verkeersdoorstroming te vergroten. De omgevingskwaliteit rond de A59 (tussen ’s-Hertogenbosch en Waalwijk) wordt verbeterd. De op- en afrit van de snelweg A59 ter hoogte van Waalwijk/Drunen worden daarvoor opnieuw ingericht.
Iedere week staan er bijna 100 marktkramen aan de Leyweg in Den Haag waar bezoekers ondergedompeld worden in een willekeur van verse groenten, moderne kleding, een mooi bosje bloemen en echte marktartikelen.
In Zeerijp zorgt het terugleveren van zonne-energie aan het elektriciteitsnet voor spanningsklachten. In opdracht van Enexis werkt Baas aan het verhelpen van deze spanningsklachten.
De huidige elektriciteitscentrale aan de Constant Rebequestraat is overbelast. De over-capaciteit wordt verdeeld over twee andere centrales in Den Haag. Het ontvlechten wordt in grofweg 4 fasen uitgevoerd.
Medio mei 2019 verhuist Karl Lagerfeld met meer dan 150 medewerkers zijn hoofdkantoor naar een verduurzaamd rijksmonument op de Herengracht.
Bij Baas verwachten we dat er in de komende periode een toenemende vraag ontstaat naar het aanpassen van de bestaande elektrotechniek en het uitbreiden van de datanetwerken om de digitale drukte in juiste banen te leiden. Met onze expertise op het gebied van slimme netwerken voor data en energie, begeleiden wij u naar de juiste oplossing.
Nederland werkt aan verduurzaming. Daarom bouwen we windmolens en leggen we op zoveel mogelijk daken zonnepanelen. Een mooie ontwikkeling, maar het zorgt ook voor uitdagingen.
Op vrijdag 8 november 2019 heeft Baas B.V. tijdens het Energiefestival in het Evoluon een handtekening gezet onder het convenant Brabant Rijdt Elektrisch.
Zowel voor de Provincie Zuid-Holland als voor de Provincie Fryslân heeft Baas glasvezelwerkzaamheden uitgevoerd. In beide gevallen ging het om glasvezelroutes voor het aansturen en monitoren van bruggen op afstand.
In opdracht van, en samen met, Alfen (Almere) zorgen wij ervoor dat de batterijopslag door middel van accu’s, ter grote van zeecontainers, operationeel kunnen zijn. Baas voert de werkzaamheden uit van halverwege januari tot halverwege maart 2019.
Energieleverancier Greenchoice wil verspilling van windenergie tegengaan. Daarom plaatsen zij zes enorme batterijen in het windmolenpark aan het Hartelkanaal in Zuid-Holland. Het is op dit moment de grootste energieopslag bij windmolens in Nederland, samen slaan ze namelijk 10 megawattuur (MWh) duurzame stroom op.
Baas is sinds eind 2019 betrokken bij het aansluiten van tiny houses op meerdere plaatsen in Nederland. De projecten komen tot stand in samenwerking met het specialistisch bouwbedrijf Mill Home. Een tiny house is een woonhuis met een duidelijke, onderliggende filosofie: compacte, duurzame woningen om permanent in te wonen.
Nederlanders gebruiken steeds meer energie, waardoor de druk op het net groter wordt. Daarom moeten netbeheerders, die deze stroom transporteren, hun elektriciteitsstations soms uitbreiden. Zo ook in Coevorden, waar Baas op verzoek van Enexis Netbeheer hielp bij de aanleg, montage en het ontwerp.