STN2020_eerste schop

Start project STN2020

07 juni 2019

Op 29 mei was, na één jaar van contractbesprekingen, de start van het project STN2020. Op het startpunt in Maassluis waren zowel directie als projectteams van zowel Stedin als Baas B.V. aanwezig. Na een heerlijk ontbijt werd de eerste schep in de grond gezet door Daan Beaufort (Program Manager STN2020 – Stedin) en Tiemen Schra (CEO – Baas B.V.).

Project STN2020 staat voor het vernieuwen van het telecomnetwerk. Dit netwerk is een mix is van koper-, glasvezelkabels en draadloze verbindingen, en verbindt alle locaties met het centrale bedrijfsvoeringscentrum in Rotterdam. Hiervoor graven wij 130 km aan geul waar we de HDPE buis in leggen en blazen we 300 km glasvezel. Baas B.V. voert dit project uit in opdracht van Stedin in de regio’s Rotterdam en Dordrecht.

De aanleiding voor de vernieuwing van het telecomnetwerk is de energietransitie. Door de druk die dit op het netwerk gaat leggen vraagt het om een intelligenter elektriciteitsnetwerk (Smart Grid). De sturing van dat elektriciteitsnet is van essentieel belang voor de leveringszekerheid van stroom. En dat vereist weer een modern, betrouwbaar en eigen telecomnetwerk waar het dataverkeer van Stedin veilig overheen kan lopen.

Wij voeren dit project uit op basis van UAV-CG, wat inhoudt dat we van ontwerp tot aan oplevering verantwoordelijk zijn voor zowel het ontwerp, engineering, uitvoering en alle keuringen voor de oplevering. Die keuringen doen wij doormiddel van Appeee (cloud- & locationbased keuring- en meetsysteem op het werk) welke speciaal voor dit project is ontwikkeld. Aan de hand van deze app kunnen wij ook snel opleveren aan Stedin.

De komende 2,5 jaar gaan we in de regio’s aan het werk om er een mooi project van te maken en gaan we uit van een prettige samenwerking met Stedin.

STN2020_Maassluis
STN2020_ontbijt
STN2020_hand