Het werk van … Moniek Verbaarendse

Het belangrijke werk van Baas wordt mogelijk gemaakt door ontzettend veel verschillende mensen. In de serie ‘Het werk van …’ vragen we collega’s naar hun werk. Wat doen ze bij Baas? Wat maakt het werk leuk? Zo leren we elkaar beter kennen, ontdek je wat werken bij Baas betekent en hoe divers het kan zijn. Dit keer: Het werk van Moniek Verbaarendse.

Moniek is eerste monteur Telecom & Installatietechniek. Ze legt vanuit onze locatie in Lijnden glasvezelkabels aan bij bedrijven en instellingen in heel Nederland.

Je werkt al bijna twintig jaar bij Baas. Dan bevalt het goed zou je zeggen.

“Zeker, Baas is een heel sociale werkgever die blij is met z’n medewerkers. Er is echt contact en interesse. Zowel qua werk als persoonlijk. Er wordt vaak gevraagd hoe het met je is. Ik heb ook heel gezellige collega’s en, niet onbelangrijk, m’n werk is leuk. Ik kom overal in Nederland op allemaal verschillende locaties. Dus ja, ik ben bij Baas helemaal op m’n plek.”

Hoe kwam je bij Baas terecht?

“Ik leerde Baas kennen via de monteursopleiding die ik destijds volgde. Ik werkte toen vier dagen per week bij een ander bedrijf en ging één dag per week naar school. Toen bleek dat ik niet alle schoolopdrachten op mijn werk kon uitvoeren, kon ik terecht op de praktijkschool van Baas. Via een vriendin die bij Baas werkte kon ik hier starten. Ik heb verschillende functies gehad. Ik kom nu bijvoorbeeld bij zorginstellingen om glasvezel aan te leggen. En jaren geleden toen er internet-tv kwam, moesten we alle tv’s in een hotel vervangen en installeren. Steeds als er iets nieuws komt in ons vak, krijg je van Baas je een korte cursus. Zo blijf je altijd goed bij.”

Je zegt dat het werk soms zwaar is. Wat doe je dan?

“Dan zijn mijn collega’s er ook voor me. Als een buis bijvoorbeeld niet goed rolt, dan probeer ik het eerst zelf. Als het me dan niet lukt om ‘m de goede kant op te krijgen, dan helpen m’n collega’s me. We hebben een goede sfeer onderling. Dat is de helft van m’n werkplezier.”

Wat wil je zeggen tegen meiden die dit werk overwegen?

“Doen! Volg gewoon je hart en doe wat je leuk vindt, laat je nergens door weerhouden.”

Wil je ook werken bij Baas? Kijk voor onze vacatures op werkenbijbaas.nl

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Verkeersmanagement nieuwe stijl helpt Baas om bereikbaarheid te waarborgen

Nieuws

Een carrièreswitch op je 52ste: ‘Mijn eerste klus was vooral kijken’