Monteurs Baas in Werkspoorkathedraal

Van fabrieksloods tot volwaardige evenementenlocatie

Baas is bijna dagelijks aanwezig in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Op deze imposante locatie zorgen wij onder andere voor betrouwbare elektra- en verlichtingsinstallaties, een uitgebreid datanetwerk en moderne camerasystemen.

  • Werkspoorkathedraal
  • Tractieweg 41 in Utrecht
  • februari 2018
  • Kijk op Bouwen

Het is november 2015 als wij kennis maken met de locatie. Bouwkundig bureau Kijk op Bouwen vraagt of we willen meedenken in de aanleg van de elektra, datanetwerk, verlichting en camerasystemen voor een nieuw op te zetten evenementenlocatie in de bestaande Werkspoorkathedraal (WSK) in Utrecht. Het heeft een mooi doel: de fabrieksloods ombouwen tot een gebouw met een totaal andere functie, namelijk een evenementenlocatie.

Indrukwekkende locatie

De fabriekshal is gebouwd tussen 1950 en 1964. Met haar hoogte van 25 meter en een oppervlakte van ruim 10.000 m² mag het gerust een indrukwekkende locatie genoemd worden. Er zijn nog kranen en installaties uit de werkspoorperiode aanwezig, evenals spoorstaven in de vloeren. De WSK heeft een stevige basis in het verleden, maar staat niet stil en is in 2014 gekocht met als doel een evenementenlocatie te worden.

Licht, beveiliging en data

De oude montagehal moet voorzien worden van de huidige technologieën op gebied van verlichting, veiligheid en connectiviteit. Om te beginnen met de aanleg van de elektrische bekabeling en installaties. Zodat bezoekers tijdens een avond uit kunnen schitteren in de speciale lichteffecten heeft Baas de volledige hal voorzien van verlichtingselementen. Vervolgens hebben we de buitenverlichting gemonteerd en het besturingssysteem DMX geïnstalleerd. Wat is een evenementenlocatie zonder internet? Vrij weinig. De aansluitingen voor het internet en interne connectiviteit hebben we gereed gemaakt voor afmonteren. Het camerasysteem dat we tot slot geïnstalleerd hebben zorgt ervoor dat 24/7 de veiligheid van het gebouw en de bezoekers gewaarborgd is.

Zorgeloze avonden uit

Na het uitvoerig testen van alle installaties waren we in november 2016 klaar voor het allereerste grote evenement: het Tech Fest Bright day met 8.000 bezoekers. Het grootste evenement van de Werkspoorkathedraal tot dan toe. Inmiddels hebben er al tal van evenementen plaatsgevonden, waarbij intensief gebruik gemaakt wordt van data, verlichting, beveiliging en andere installaties en systemen waar we wekelijks aan werken.

Lichtinstallaties in Club WAS
Verlichting Cafe De Leckere WSK Utrecht
Detail in WSK installaties
Monteurs in WSK Utrecht
Contactpersoon
Collega Baas Wouter specialist Schiphol

Heeft u een vraag over dit project?

Neem gerust contact op met Wouter Wikaart