Eerste schop in de grond voor glasvezelnetwerk in Zaanstad

Baas is gestart met het aanleggen van glasvezel in de gemeente Zaanstad. De graafwerkzaamheden zijn op donderdag 19 oktober 2023 begonnen met een symbolische eerste schop in de grond. Samen met DELTA Netwerk en de gemeente Zaanstad werkt Baas het komende jaar in Zaanstad om ruim twaalfhonderd adressen aan te sluiten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

28 kilometer graven

Een flinke klus waarbij een geul gegraven wordt van ongeveer 28 kilometer en waarbij kilometers kabel worden gegraven of geblazen. Er worden boogzinkers ingezet en er zullen 6 gestuurde boringen plaatsvinden. De gestuurde boringen gaan onder andere onder een spoorlijn, een Provincialeweg en waterpartijen. Via een verdeelpunt (een Point of Presence) worden uiteindelijk alle huishoudens/bedrijven met een abonnement bij DELTA Netwerk door Baas aangesloten op het aangelegde glasvezelnetwerk. Een leuk detail is dat de verdeelkast in Zaanstad een groen dak krijgt en wordt afgewerkt met bakstenen. Zo wordt het straatbeeld niet verstoord.

 

Een goede samenwerking is belangrijk

Om dit project met succes af te ronden is een goede samenwerking erg belangrijk. En die is er, volgens projectleider Richard de Munnik. Wekelijks is er overleg met de gemeente en DELTA Netwerk, zodat alle partijen geïnformeerd en betrokken blijven. Maar een goede samenwerking met onze onderaannemers is ook belangrijk voor de Munnik: “Ze zijn belangrijk voor ons. We moeten het uiteindelijk samen maken.”

Meer weten over dit project? Neem contact op met Raymond Plaisier.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Een carrièreswitch op je 52ste: ‘Mijn eerste klus was vooral kijken’

Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst EV-Ready en Siemens Nederland