Nieuwsbericht donatie LUMC Vrienden Stichting

Van bekabeling naar kindvriendelijke aankleding in het LUMC

29 mei 2017

Baas B.V. doneert een bedrag van 1.100 euro aan de LUMC Vrienden Stichting, dankzij het koper uit vervangen computerkabels.

Ons bedrijfsonderdeel Telecom & Installaties (T&I) voert werkzaamheden uit aan het datanetwerk van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De computerkabels waarmee wij werken moeten we afvoeren, zo was afgesproken. Collega Alexander Wiegmann kwam tijdens het project echter met een goed initiatief. Namelijk om het koper uit de vervangen kabels te verkopen en dit bedrag te doneren aan de LUMC Vrienden Stichting.

De LUMC Vrienden Stichting zorgt voor aanvullende financiering voor projecten die waarde toevoegen aan het verblijf van patiënten en bezoeker in het ziekenhuis.

Waarde toevoegen aan het verblijf van patiënten en hun familie, dat is waar de LUMC Vrienden Stichting voor staat.

Door dit initiatief hebben we het mooie bedrag van € 1.100,- kunnen doneren. Het bedrag komt volledig ten goede aan het Willem-Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC. Het ziekenhuis is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Jaarlijks worden honderden kinderen voor langere tijd hier opgenomen. Het is daarom belangrijk dat hun kamer voelt als een thuis in plaats van een ziekenhuis.

Aankleding en inrichting van de kamers

Het ziekenhuis ondergaat momenteel een grote verbouwing. Het gedoneerde bedrag wordt gebruikt om verbouwde afdelingen te voorzien van kindvriendelijke aankleding en inrichting. De nare ervaring van een verblijf in het ziekenhuis wordt op deze manier voor ouders en kinderen net wat aangenamer.

Kinderentertainment aan het bed

Ook wordt de donatie gebruikt om nieuwe projecten voor entertainment aan het bed van kinderen te organiseren. Om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn, vermaakt een groep vrijwilligers dagelijks heel zieke kinderen die vaak lang in het ziekenhuis liggen. Die afleiding doet wonderen.

LUMC Vrienden Stichting

Meer weten over de stichting? Ga naar www.lumcvriendenstichting.nl.