Baas realiseert grote waterkruising in Middelburg

Door goede voorbereiding en juiste afstemming met alle partijen, is dit project naar volle tevredenheid volbracht.

In opdracht van DNWG is in Middelburg deze zomer een grote waterkruising gerealiseerd. Niet zomaar een klus: de oversteek die vervangen is, bevond zich in een 20 meter brede watergang van Waterschap Scheldestromen. Om de werkzaamheden uit te voeren zijn we de samenwerking aangegaan met een gespecialiseerde partner.

In de wijk Dauwendaele in Middelburg voerden wij combiwerkzaamheden uit aan AC-, water- en gasleidingen. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is met stalen damwanden een bouwkuip aangelegd. Het plaatsen van bouwkuipen is niet onze expertise, daarom hebben wij de samenwerking gezocht collega-aannemer Van der Straaten.

Na een intensieve voorbereiding en planning zijn damwanden aangebracht aan beide zijden van de te vervangen leidingen. Een stalen constructie is gelast voor de stabiliteit tussen de damwanden en de tussenliggende ruimte is droog gepompt. Hiermee is een veilige en droge werkruimte gemaakt om de oude transportleidingen te verwijderen en de nieuwe aan te leggen. Daarna is de slootbodem vrij gegraven.

Na de gas- en watertechnische handelingen is de leiding aangevuld en afgedekt met schoon zand, waarop betonplaten zijn aangebracht om de transportleiding te beschermen. De slootbodem is hersteld en ook de kades met beschoeiingen.

Het was een uitdagende klus vanuit onze nieuwe vestiging in Goes. Door goede voorbereiding en juiste afstemming met alle partijen, is dit project naar volle tevredenheid volbracht. Wij zijn trots op deze mooie Zeeuwse samenwerking tussen DNWG, Van der Straaten en Baas.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

‘Geduld moet je wel hebben, als werkplekbegeleider’

Nieuws

Op een gezond en vooral veilig 2023