Baas start pilot tanken blauwe diesel

Baas B.V. start pilot met Blauwe Diesel in Friesland

29 oktober 2018

Baas B.V. is onlangs gestart met een pilot voor het tanken van Blauwe Diesel in de provincie Friesland. De Blauwe Diesel vervangt de fossiele brandstof en is dé duurzame dieselbrandstof van dit moment. De pilot start met vijf Renault bedrijfswagens, waaronder de Renault Master GB, Traffic GB en Kangoo. De pilot loopt met medewerkers die alleen in de provincie Friesland werkzaam zijn.

Blauwe Diesel B100 reduceert de CO2-uitstoot met maar liefst 89% ten opzichte van gewone diesel (bron: futurefuels.nl en co2emissiefactoren.nl). Het tanken van de fossielvrije diesel levert zo een grote bijdrage aan het reduceren van de CO2-uitstoot van Baas.

Keteninitiatief Duurzame Mobiliteit

In het kader van de Elfwegentocht is dit jaar een netwerk aan tankstations met Blauwe Diesel ontstaan in Friesland. Dit netwerk van tankstations in het noorden van het land biedt Baas de gelegenheid om een pilot te starten vanuit het keteninitiatief Duurzame Mobiliteit. Het keteninitiatief is in het leven geroepen door het Centrum voor Duurzame Mobiliteit, in samenwerking met Verkeersveiligheid Groep Nederland, en heeft als focus de energiestroom brandstof. Het brandstofverbruik door ons wagenpark, en met name dat van bedrijfswagens met een grijs kenteken, is verantwoordelijk voor een groot deel van de CO2-uitstoot.

Baas start pilot blauwe diesel
Baas pilot blauwe diesel
Baas pilot blauwe diesel

Blauwe Diesel

Blauwe Diesel wordt volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en is CO2-neutraal, emissiearm en biologisch afbreekbaar. Je kunt zonder aanpassing van de motor op Blauwe Diesel rijden. Het is een volledige dieselvervanger en geen brandstoftoevoeging (brandstofadditief). Blauwe Diesel wordt gemaakt van plantaardige afvaloliën, dit zijn hernieuwbare grondstoffen en is daarmee een HVO-brandstof. De grondstoffen gaan niet ten koste van de voedselketen, maar hebben altijd eerst een voedseldoel gediend. Een schoolvoorbeeld van een verantwoorde deelname aan de circulaire economie. Leuk om te weten is dat Blauwe Diesel ook werkelijk blauw van kleur is.