Vrouw voor de kachel warmte

Warmte & Koude

's Avonds in de kou de hond uitlaten of naar de stad terwijl het vriest. Denk aan het fijne gevoel van weer binnenstappen in een verwarmd huis. Wij willen dat jij hiervan kan genieten.

Milieuvriendelijk verwarmen en koelen via duurzame alternatieven, bijvoorbeeld via stadsverwarming. Warmte uit de bodem en zonnewarmte en koude uit rivierwater of de bodem. Met deze schone vormen van verwarming of koeling draag je bij aan een beter milieu.

De overgang naar aardgasloze en CO2-neutrale wijken en de uitfasering van aardgas in de bestaande woningbouw biedt juist op dit moment mogelijkheden voor duurzame alternatieven.

Contactpersoon
Specialist Energietransitie Jeroen de Jong

Heeft u een vraag over deze expertise?

Neem gerust contact op met Jeroen de Jong

In iedere regio zijn volop grote en kleine ‘energiefabrieken’ te vinden, waar warmte, koude of stoom vrijkomt. Waterzuiveringen die biogas opwekken of aardlagen die warmte bevatten zijn een paar voorbeelden. Huishoudens, bedrijven en instellingen in de buurt kunnen deze energie goed gebruiken om panden te verwarmen of te koelen.

Samen met potentiële aanbieders zoals industriële bedrijven, tuinders, afvalverbranders, rioolwaterzuiveringen leggen wij de verbindingen aan tussen de aanbieders en de gebruikers via ‘open netten’.

Onze opdrachtgevers

Ervaring met Warmte & Koude hebben wij onder andere bij opdrachtgevers als: 

  • Essent 
  • Eneco 
  • Nuon