Scheldebalkon Bergen op Zoom

Bewuste Bouwers, beste buren!

De plannen om het Scheldebalkon in Fort-Zeekant te herstructureren liggen al enige jaren op tafel. Woningbouwcorporatie Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom willen een duurzame, gevarieerde wijk creëren met levensloopbestendige en energiezuinige woningen.

  • Bergen op Zoom
  • Scheldebalkon
  • Vanaf medio april 2021 tot maart 2022
  • Gemeente Bergen op Zoom

Wat gaat er in de wijk gebeuren?

In het gebied worden ongeveer 330 woningen gesloopt, waarna er ruimte ontstaat voor de bouw van zo’n 250 nieuwe woningen, ontwikkelt en gebouwd door Stadlander. Alle woningen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat de woningen duurzaam en energieneutraal zijn.

Naast de bouw van nieuwe woningen krijgen diverse appartementencomplexen in de buurt een flinke opknapbeurt, waarna de woongebouwen energiezuinig zijn.

Wat gaan wij doen?

Voor de gemeente Bergen op Zoom bestaat het project uit de aanleg van een nieuw gescheiden riool en een nieuwe inrichting van de openbare ruimte (verharding, verlichting, groen en spelen). De ruimtelijke structuur wordt hierbij verbeterd én verduurzaamd. Om de verkeersstructuur van de wijk te verbeteren wordt het stratenpatroon veranderd, wat betekent dat er veel kabels en leidingen in het gebied verplaatst gaan worden. Uit efficiencyoverwegingen, en de wens tot integrale samenwerking, hebben Brabant Water, Enexis en de gemeente Bergen op Zoom dit project gezamenlijk voorbereid, aanbesteed en tenslotte gegund aan de Gubbels – Baas combinatie.

Wat merkt u als bewoner?

U kunt werkverkeer of graafmachines in de straat aantreffen. Uw oprit kan daardoor tijdelijk niet toegankelijk zijn, omdat de straat dan is opengebroken. U ontvangt een bericht van ons als dit voorkomt. Verder kan het zijn dat u de afvalcontainer op een andere plaats moet aanbieden. Wij vragen hiervoor uw begrip en proberen de overlast, alsmede het eventuele geluidsoverlast, zoveel mogelijk te beperken.

Ondervindt u toch overlast? Laat dit weten en neem contact op met de omgevingsmanager van dit project.

Hoe kunt u contact met ons opnemen?

Om een goede buur te zijn letten wij goed op de veiligheid, verzorging, het milieu en de omgeving op en rondom het project. Wij hebben de werkzaamheden daarom aangemeld bij de Stichting Bewuste Bouwers. Wij geven veel aandacht aan omgevingsmanagement. Ondervindt u toch overlast? Neem dan contact met ons op. De volgende dingen zijn voor u als bewoner ingericht:

Omgevingsmanager 

Voor dit project is er een omgevingsmanager aangesteld. Sarie Steenbergen is het eerste aanspreekpunt en de schakel tussen ons personeel en u als omwonende. De contactgegevens zijn ook zichtbaar op de projectlocatie.

Website Verbeterdebouw.nl

Op de website www.verbeterdebouw.nl vindt u alle projecten in Nederland die aangesloten zijn bij Bewuste Bouwers. Zo ook dit project. Laat een opmerking, vraag of tip achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactpersoon
Sarie Steenbergen Omgevingsmanagement

Heeft u een vraag over dit project?

Neem gerust contact op met Sarie Steenbergen

QR-code Omgevingsapp Apple Store

Hoe blijf ik goed geïnformeerd?

Download de omgevingsapp voor dit project en selecteer het project 'Scheldebalkon Bergen op Zoom' en blijf daarmee volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen dit project en wat er in de omgeving gebeurd.

QR-code Omgevingsapp Google Playstore

Download de omgevingsapp

Download de omgevingsapp uit de Apple Store of Google Playstore.