Collega Baas binnenfunctie

Proces Implementatieleider

 • HBO
 • 40 uur
 • Mid Career
 • Capelle a/d IJssel
Solliciteer direct

Welkom in het team

Ik ben Esther (Manager Bedrijfsbureau) en ons team werkt ondersteunend binnen de Business Unit Telecom en Installaties. Mijn team bestaat uit 1 Junior Proces Implementatieleider, 2 Accountmanagers en 2 Cost Engineers. Ik ben een coachend manager en geef je de ruimte binnen jouw werk en ontwikkeling. Binnen de afdeling Telecom en Installaties bouwen wij (buiten en binnen) netwerken, kabels (glasvezel en coax) en installeren en onderhouden bij alle gebouw gebonden elektrotechnische installaties. Dit allemaal voor de meest uiteenlopende klanten: het netwerk van Schiphol, de verbindingen tussen de verschillende bruggen in heel Zuid-Holland, de renovatie van een meerdere verdiepingen van Royal FloraHolland of een volledige verbouwing van een Werkspoorfabriek.

Je bent succesvol als je draagvlak weet te creëren voor verandering en deze verandering ook tot stand weet te brengen.

Dit ga je doen!

We geloven in het continue optimaliseren van onze project- en bedrijfsprocessen door efficiënter en effectiever te werken. Dit vraagt om een aparte focus en daarom zoeken we jou. Als Proces Implementatieleider ben jij de verbindende factor tussen ons Bedrijfsbureau en de Operationele locaties. Je gaat aan de slag met het initiëren van mogelijke procesoptimalisaties en verbeterplannen en creëert draagvlak voor de implementatie van nieuwe systemen en processen die het werk van onze projectleider, werkvoorbereiders, procescoördinatoren en monteurs makkelijker maken. Elk project heeft haar eigen business case en moet bijdragen aan een verbeterde financiële huishouding.
Jij bent tevens degene die de projecten zelfstandig gaat uitvoeren en verantwoordelijk voor de voortgang, planning, bewaking en implementatie van de processen, train en begeleid je de medewerkers van onze regio. Je maakt analyses en rapporteert de uitkomsten naar de managers. Je maakt een inschatting van de risico’s en de impact van de optimalisering en veranderingen. Vanuit deze heb je ook een adviserende taak inzake procesontwerp en het plan van aanpak bij aanbestedingen.
Optimalisatie projecten beginnen we vaak vanuit een kleiner perspectief (‘proeftuin’) en rollen het dan vervolgens verder uit in onze organisatie. Grote ICT-projecten worden vanuit onze eigen afdeling ICT georganiseerd.

Projecten zijn enorm variërend, enkele voorbeelden van het afgelopen jaar:

 • Urenregistratie App ontwikkelen;
 • Borgen dat wat besproken is in het tenderproces ook daadwerkelijk geleverd kan worden (syteemaanpassingen, nieuwe formulieren of applicaties ontwikkelen);
 • Commerciële rapportages ontwikkelen;
 • Basis gelegd voor standaard werkinstructies;
 • Het facturatieproces inzichtelijk gemaakt en deels verkort in doorlooptijd.

Dit maakt het leuk!

Je krijgt de ruimte om zelfstandig projecten in te vullen met als doel dat jouw collega’s de noodzaak van verandering inzien. In jouw baan kun je breder denken dan de afdeling Telecom en Installaties en wordt je niet beperkt door hiërarchie. Je krijgt ruimte voor initiatief (vindt overal maar wat van). Je kunt de baan echt zo leuk maken als dat je maar wilt. Je start met projecten die het beste bij je passen én een quick win hebben, zodat je snel draagvlak krijgt bij jouw collega’s. Verder krijg je de kans om door te groeien binnen Baas.

Dit breng je mee!

Je hebt tenminste 5 jaar soortgelijke ervaring (Projectmanager / medewerker / coördinator of Business Analist) en hebt een hbo-diploma. Kennis van projectmatig werken scrum, lean six sigma, agile of iets soortgelijks) is ideaal. Je bent sociaal in staat om mensen te boeien en om draagvlak te creëren, maakt een goede vertaling tussen het proces en de gebruiker en bent analytisch sterk en kan dit middels feiten rapporteren.
Veranderen zit in je bloed en 'maar dat doen we al jaren zo' zit in je allergie-zone. Je denkt buiten kaders en bent behalve een organisator ook een doener.

Dit bieden wij!

 • We volgen de cao Metaal en Techniek waardoor je recht hebt op 38 vrije dagen.
 • Je kunt parttime of fulltime werken (32 tot 40 uur per week).
 • Talent ontwikkelen vinden we bij Baas heel belangrijk. De ontwikkeling van jouw talent begint bij een goede opleiding en een organisatie waarbij je in de praktijk ervaart waar jouw talenten liggen en hoe jij jouw talent het beste in kan zetten. Baas maakt graag deel uit van jouw ontwikkeling! Door middel van onder andere interessant en uitdagend werk, training on-the-job en de juiste praktijkopleidingen.
 • We zijn een open en informele organisatie en stimuleren verantwoordelijkheid, ondernemerschap en samenwerking. We hebben korte lijnen, waardoor je snel kunt schakelen en makkelijk bij de juiste persoon terecht komt.
 • We werken aan innovatieve trajecten met de nieuwste technieken.
 • Baas Studiefonds (een bijdrage voor de studie van schoolgaande kinderen)
 • De betrokkenheid van onze medewerkers is typerend aan ons bedrijf. Je werkt niet voor een baas, maar voor Baas.

Dit zijn wij!

Klaar voor de toekomst en volop in beweging om bij te dragen aan een energieneutraal Nederland! Baas is aannemer in zowel ondergrondse als bovengrondse infrastructuren, netwerken en inpandige installaties. Onze vakmensen leveren een bijdrage aan de energietransitie. Baas ziet zijn medewerkers als zijn belangrijkste kapitaal, daaruit is de medewerker, service en winst filosofie ontstaan. 

Baas heeft ambitie en zoekt collega’s met ambitie. Samen staan wij voor:
Veilig werken
Meesterschap
Menselijk
Oprecht
Lef                                 +
Vanzelfsprekend Baas!

Contactpersoon
Matthijs van der Pol

Ben je overtuigd van jouw toekomst binnen Baas?

Solliciteer via bovenstaande knop 'solliciteer direct'.

Ben je enthousiast en wil je meer weten?
Neem gerust contact op met Matthijs van der Pol.