Personeel volgt training ‘Installeren laadpalen’

Elektrisch rijden wordt in Nederland steeds populairder. Je kan geen kilometer rijden zonder een elektrische auto tegen te komen. Veel bedrijven gaan ook over op elektrisch vervoer en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Want wil je 2 of 3 laadpalen bij je bedrijfspand plaatsen, dan kan het elektriciteitsnet dat wel aan. Maar worden dat 10 laadpalen, dan wordt het een stuk lastiger.

Bij Baas hebben we hier een goede oplossing voor en zodoende hebben we vorig jaar november ons eerste laadplein gerealiseerd. De verwachting is dat er dit jaar minimaal 10 laadpleinen gerealiseerd worden. Daar hebben we gespecialiseerde monteurs voor nodig. Vandaar dat Rilana Kal en collega Danny Bennink de training ‘Installeren laadpalen volgens NEN 3140 VP’ van Dirksen Opleidingen volgden.

Voor Rilana (29 jaar) begint het nieuwe jaar goed met een prachtige promotie naar junior monteur en een vast contract. Dat had ze enkele jaren terug nooit kunnen denken. Op haar 21ste haalde ze haar mbo-4 diploma voor Doktersassistente, maar ze realiseerde zich al snel dat ze toch wat anders wilde. Iets waarbij ze bezig kon zijn met haar handen. Toen kreeg ze de kans om als leerling-monteur bij Baas B.V. aan de slag te gaan; een betaalde baan via uitzendbureau Koers Oost. “Ik heb er nog geen dag spijt van gehad dat ik hier aan de slag ben gegaan. Baas is een leuk bedrijf en ik heb toffe collega’s. Het is fijn om hier te mogen werken”, vertelt ze enthousiast.

Ik word monteur
Afgelopen twee jaar heb ik als leerling-monteur enorm veel geleerd. “Je hebt vast wel eens zo’n grijze kast in de straat zien staan. Daar zitten kabels in van telecomproviders. Mijn dag bestaat normaal uit het installeren van versterkers in die eindkasten, kabels opnieuw aansnijden en taps voorzien van nieuwe connectoren. Heerlijk werk. Je hebt veel vrijheid en bent lekker bezig. Maar ik had bij mijn leidinggevende aangegeven dat ik het leuk vond om wat bij te leren. Dat is het mooie van Baas, je hebt hier allerlei opleidingsopties. Zodoende mocht ik de training voor laadpaal installeren volgen.”

Slimme samenleving
Danny 26 jaar vult haar aan: “Ik ben leidinggevend monteur en werk 8 jaar bij Baas. We werken hier aan allerlei moderne energie- en datavoorzieningen. Smart X is zo’n compleet nieuwe tak van sport, die nog volop in ontwikkeling is. De X kan trouwens voor van alles staan: een slimme stad, slim warmte winnen of slim energie laden.

Lees het hele interview met Rilana en Danny hier.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Een carrièreswitch op je 52ste: ‘Mijn eerste klus was vooral kijken’

Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst EV-Ready en Siemens Nederland