Pilot Parkeagle Baas slimme parkeersensoren in Capelle

Parkeren in Noordwijk makkelijker door slimme parkeersensoren

25 februari 2019

Met trots kunnen wij melden dat Baas in opdracht van Parkeagle vierhonderd slimme parkeersensoren gaat plaatsen in de gemeente Noordwijk. Het project start in het voorjaar van 2019.

30% van alle stadsverkeer is zoekverkeer, waarbij automobilisten op zoek zijn naar een parkeerplaats. In de grote steden loopt het zoekverkeer op tot 50.000 kilometer per dag. Het kost ongeveer 12 minuten om een parkeerplek te vinden. De smart parking sensor van Parkeagle vermindert deze zoektijd. Bewoners en bezoekers hoeven niet meer op zoek naar een parkeerplaats, want het systeem laat zien waar zij hun auto nog kunnen parkeren. Bestuurders zijn sneller op hun bestemming en de CO2-uitstoot verlaagd.

De slimme parkeersensoren monitoren realtime en 24/7 de parkeerbezetting in een gebied. De gegevens worden gekoppeld aan het Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS) van de gemeente Noordwijk. Voor gemeentes die niet beschikken over een parkeerroute systeem, kan de data via een navigatie app gecommuniceerd worden. De data uit het smart parking systeem biedt tevens inzichten in het parkeerbeleid en het verkeersmanagement van een gemeente. Oftewel; bestuurders zijn minder zoektijd en brandstof kwijt, terwijl de stedelijke gebieden leefbaarder en veiliger worden.

De vierhonderd sensoren die Baas gaat plaatsen op openbare parkeerplekken in Noordwijk zijn draadloos en worden in het wegdek bevestigd. Het fysieke werk is niet complex, maar moet wel secuur uitgevoerd worden. Tevens krijg je als uitvoerende partij te maken met verkeersplannen, omgevingsmanagement, bewonerscommunicatie en belangen van gemeenten. Met deze aspecten heeft Baas jarenlange ervaring.

De samenwerking met Parkeagle is voor Baas, als techniekpartner in de openbare ruimte, een mooie stap in de ontwikkeling naar een slimme samenleving.
 

Pilot Parkeagle Baas slimme parkeersensoren in Capelle
Techniek slimme parkeersensoren Slimme samenleving
Pilot Parkeagle Baas slimme parkeersensoren in Capelle
Slimme parkeersensoren transformator