Ontvlechten HVS-centrale Den Haag Engineering en realisatie ‘ontvlechten van de HVS-centrale’

Door toegenomen belasting van het elektriciteitsnet en de energietransitie in Den Haag en omstreken zijn aanpassingen aan de hoogspanningsverbindingen noodzakelijk. In opdracht van Stedin werkt Baas aan het ‘ontvlechten van de HVS-centrale’.

De huidige elektriciteitscentrale aan de Constant Rebequestraat is overbelast. De over-capaciteit wordt verdeeld over twee andere centrales in Den Haag. Het ontvlechten wordt in grofweg 4 fasen uitgevoerd.

Baas heeft tijdens de tracé-engineering vanuit Stedin het verzoek ontvangen om de bestaande engineering opnieuw te bekijken. In eerste instantie hebben we dit in samenwerkingsverband gerealiseerd, waarna wij de volledige engineering hebben overgenomen. Zo hebben we onze opdrachtgever optimaal alle zorg uit handen genomen.

Omdat alle werkzaamheden zich afspelen in het centrum van Den Haag, is omgevingsmanagement een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Tijdige en duidelijke communicatie met de directe omgeving is onmisbaar om projecten van deze omvang te laten slagen.

De werkzaamheden kort omschreven:

  1. Engineeringswerkzaamheden.
  2. Het trekken van een nieuwe bundel 400 mm2 kabel over een lengte van 780 meter.
  3. Het koppelen van divers bestaande bundels voor het 25kV-station door 5 bundels 400 mm2 kabel, over een lengte van 100 meter. Daarbij worden de kabels ingevoerd in het station en voorzien van eindsluitingen.
  4. Het koppelen van diverse bestaande bundels via 5 bundels 400 mm2, over een lengte van 175 meter.
  5. Het knippen van 3 koperkabels 120 mm2, maken van overgangsmoffen en het leggen van 3 kabelbundels 1.000 mm2, invoeren in het station en voorzien van eindsluitingen.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Een carrièreswitch op je 52ste: ‘Mijn eerste klus was vooral kijken’

Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst EV-Ready en Siemens Nederland