MS-aansluiting zonnepark Zuidveensdijk Exloo

Bewuste Bouwers, beste buren!

In Exloo wordt een zonnepark gerealiseerd. Met ca. 136.000 zonnepanelen zal hier groene stroom worden opgewekt voor ruim 16.700 huishoudens.

  • Zuidveensdijk Exloo
  • Noordveenkanaal Noordzijde 94 (projectlocatie)
  • Vanaf medio mei t/m medio september 2021
  • Enexis

Wat gaat er gebeuren?

In Exloo wordt een zonnepark gerealiseerd. Het park wordt voor een groot deel ingericht op oxiderende veengrond dat voor telers een hoger teeltrisico met zich meebrengt. Samen met de gemeente Borger-Odoorn is er veel aandacht besteed aan de landschappelijke inpassing van het zonnepark. Het park wordt omzoomd door een sloot en wal. 

Wat gaan wij doen?

Baas B.V. verzorgt de aansluiting van het zonnepark Exloo aan de Zuidveensdijk door aanleg van 11,3 km middenspanningskabel (2 x 3x1x630). 

Wat merkt u als bewoner?

U kunt werkverkeer of graafmachines in de straat aantreffen. Uw oprit kan daardoor tijdelijk niet toegankelijk zijn, omdat de straat dan is opengebroken. U ontvangt een bericht van ons als dit voorkomt. Verder kan het zijn dat u de afvalcontainer op een andere plaats moet aanbieden. Wij vragen hiervoor uw begrip en proberen de overlast, alsmede het eventuele geluidsoverlast, zoveel mogelijk te beperken.

Ondervindt u toch overlast? Laat dit weten en neem contact op met de omgevingsmanager van dit project.

Hoe kunt u contact met ons opnemen?

Om een goede buur te zijn letten wij goed op de veiligheid, verzorging, het milieu en de omgeving op en rondom het project. Wij hebben de werkzaamheden daarom aangemeld bij de Stichting Bewuste Bouwers. Wij geven veel aandacht aan omgevingsmanagement. Ondervindt u toch overlast? Neem dan contact met ons op. De volgende dingen zijn voor u als bewoner ingericht:

Omgevingsmanager 

Voor dit project is er een omgevingsmanager aangesteld. Rudy van der Veen is het eerste aanspreekpunt en de schakel tussen ons personeel en u als omwonende. De contactgegevens zijn ook zichtbaar op de projectlocatie.

Website Verbeterdebouw.nl

Op de website www.verbeterdebouw.nl vindt u alle projecten in Nederland die aangesloten zijn bij Bewuste Bouwers. Zo ook dit project. Laat een opmerking, vraag of tip achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

QR-code Omgevingsapp Apple Store

Hoe blijf ik goed geïnformeerd?

Download de omgevingsapp voor dit project en selecteer het project 'Scheldebalkon Bergen op Zoom' en blijf daarmee volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen dit project en wat er in de omgeving gebeurd.

QR-code Omgevingsapp Google Playstore

Download de omgevingsapp

Download de omgevingsapp uit de Apple Store of Google Playstore.