Monumentaal pand in Amsterdam wordt hoofdkantoor Karl Lagerfeld

Medio mei 2019 verhuist Karl Lagerfeld met meer dan 150 medewerkers zijn hoofdkantoor naar een verduurzaamd rijksmonument op de Herengracht. Het gebouw de “Zonnewijser” is eigendom van de Amsterdamse ontwikkelaar en belegger Millten in partnership met Harvest Vastgoed. De renovatie van het pand is al in volle gang. Vanaf het begin van 2018 loopt Baas mee in dit traject als installatieaannemer.

Vanaf het begin van het project zijn wij betrokken om mee te denken met de opdrachtgever en advies uit te brengen over passende installaties naar aanleiding van de wensen van de betrokken partijen, waaronder huurder Karl Lagerfeld. Vanaf mei 2018 is de uitvoering in gang gezet.

Werkzaamheden

Het monumentale pand wordt getransformeerd tot kantoorpand, met de juiste installaties voor kantoorfuncties. Baas zorgt voor de stroomvoorziening en het datanetwerk op de werkplekken. Het gehele ICT netwerk moet opgebouwd worden. Wij werken aan de netwerkkasten en hebben een verlichtingsplan opgesteld voor alle vijf de verdiepingen van het gebouw. Samengevat bestaan onze werkzaamheden uit:

  • Volledig 230v installatie inclusief nieuwe verdeelkasten
  • Compleet datanetwerkinstallatie (glasvezel, data)
  • Brandmeldinstallatie
  • Audiovisuele-installatie

Als dat allemaal gereed is, kan de uitvoering beginnen. Wij werken op dit project samen met boorbedrijven en civiele aannemers uit de omgeving.

Baas team

Vanaf de start van de uitvoering zijn er elke dag 2 tot 4 medewerkers van Baas aanwezig op de projectlocatie aan de Herengracht. Ons team bestaat doorgaans uit een leidinggevend monteur, projectleider en projectcoördinator. We werken samen met het bouwteam, waaronder een bouwkundig aannemer en een warmte installatiebedrijf.

 

Bijzonderheden

Het pand bevat een balzaal van hoge monumentale waarde. Dit houdt in dat de zaal geheel in oude stijl moet blijven. Bij het realiseren van de installaties vergt dit wat voorzichtigheid en een andere aanpak. We kunnen, zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, geen slijptol in de muur zetten. Onze monteurs krijgen hierbij extra begeleiding. In de zaal vestigt straks een evenementenlocatie.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Welkom in de Baas-familie: Thijs en Tommie Udink

Nieuws

‘Ik ben bij Baas gebleven om het sociale aspect’