Marktstroom en flexkasten

Stroom zonder gedoe

U bent marktmeester en elke keer weer trots op de markt waar marktkoopmannen met hun kraam klaar staan en blije klanten boodschappen halen. U baalt alleen wel van al die stroomkabels in het zicht. Sowieso is stroom wel een dingetje. Gedoe met het aanzetten van de stroom in de marktkraam, wachten totdat iemand de stroom ‘aan’ doet en hoe zorgt u ervoor dat iedere marktkraamhouder precies betaalt wat hij afgenomen heeft? … Bent u ook toe aan stroom zonder gedoe?

Marktstroom

Markstroom is de nieuwe manier om stroom te activeren en af te rekenen op marktpleinen. Samen met Involtum en Seijsener zorgt Baas ervoor dat de energielevering voor marktmeesters en koopmannen duidelijker, transparanter en makkelijker wordt en dat de gemeente minder administratieve rompslomp heeft. Met Marktstroom kan de stroomvoorziening namelijk met een druk op de knop aan- en uitgezet worden en betalen gebruikers alleen voor de eigen gemaakte kosten. De werking is te vergelijken met het mobiel betalen voor het parkeren van een auto.

(Ondergrondse)kasten communiceren middels een slimme meter met het systeem van Marktstroom. Via een online applicatie leg je gemakkelijk contact met het systeem, door op een landkaart of middels het nummer op de aansluiting aan te geven welke Marktstroom-aansluiting je op dat moment wilt gebruiken. De stroomlevering start direct. Na afloop berekent het systeem de totale verbruikskosten.

Waar voorheen iemand van de gemeente langs moest bij alle marktkramen en het voor de koopmannen een verrassing was hoeveel hij verbruikt had, gaat het nu allemaal via een app. De gemeente ontvangt automatisch de afgesproken stroomvergoeding. De zelfbedieningsservice zorgt voor gemak en transparantie.

Stroom op markten wordt efficiënter, transparanter en makkelijker met de inzet van Marktstroom en de aanvullende Flexkasten.

Flexkasten

Als uitbreiding op Marktstroom zijn er nu de Flexkasten. Een flexkast, of unitkast, wordt aangesloten op de marktstroomkast en verlegt het afrekenpunt. U heeft dus minder vaste stroomaansluitingspunten nodig. De flexkasten zijn te vergelijken met stekkerdozen, maar ze hebben als voordeel dat ze tegen weer en wind kunnen. Ze zijn modulair in te richten, zodat deze naadloos aansluiten op uw marktstroombehoeften. Door het compacte formaat zijn ze flexibel mee te nemen naar andere marktpleinen of evenementen en zijn ze stapelbaar.

Op het gebied van Marktstroom en Flexkasten bestaan onze werkzaamheden uit advisering, het verzorgen van de nieuwe installatie en het monteren en bekabelen van de (ondergrondse)kasten. Zo zorgen we dat het hele systeem succesvol in bedrijf gesteld wordt en ontzorgen we van A tot Z.

Naast Marktstroom kunnen we deze dienst ook inrichten voor andere (tijdelijke) gebruikers en omgevingen, denk aan de scheepvaart en vrachtvervoer.

Contactpersoon
Profielfoto specialist Wouter

Heeft u een vraag over deze expertise?

Neem gerust contact op met Wouter Wikaart

Monteur Baas op markt Den Haag bij kast Marktstroom

Referentie

Op de wijkmarkten aan de Lange Voorhout, op de Vuursteen Ypenburg en in de Stevinstraat in Den Haag heeft Baas meerdere slimme aan-/uitsystemen geïnstalleerd.

Lees meer over dit project