Is uw kantoortuin klaar voor de anderhalvemeter economie?

De kantoortuin, definitie:

“een ruimte binnen het kantoor waar 8 of meer werkplekken zijn”

Ooit bedacht om de traditionele hiërarchie binnen een bedrijf weg te nemen: lekker met zijn allen in één grote ruimte, zodat iedereen makkelijk met elkaar kan communiceren en ideeën kan spuien. Medewerkers zitten vaak nog geen 1,20 meter van elkaar af. Daardoor staat de traditionele kantoortuin vooral bekend om zijn drukke en luidruchtige karakter, waarin mensen zich niet kunnen concentreren, er veel geluidshinder is en bacteriën makkelijker worden overdragen.

Kantoortuin in coronatijd

Door de komst van het coronavirus en de anderhalvemetermaatregel die we in acht moeten nemen, is de populariteit van de kantoortuin het mikpunt van discussie geworden. Groot voordeel van deze tijd is dat we door slimme technische middelen het contact met elkaar niet hoeven te missen. We kunnen thuis onze bestanden benaderen en overleggen gaat digitaal via Teams of Zoom. Als deze crisis zich had afgespeeld vóór het internet waren de economische stilstand, de chaos en de vereenzaming niet te overzien geweest. Maar voor de afwisseling en de persoonlijke contacten is het toch ook fijn dat je elkaar in de ogen kunt kijken.

De werkplek

We zien langzaam weer wat meer mensen naar kantoor komen, maar de anderhalvemetermaatregel blijft van kracht. En naar alle waarschijnlijkheid zitten we nog wel langere tijd vast aan deze beperkende maatregelen. Enkel het uit elkaar schuiven van de bureaus is hierin niet voldoende. Er worden plexiglas scheidingswanden geplaatst tussen de bureaus, maar ook het digitaal overleggen zal blijven want bezoek van externen op kantoor wordt tot een minimum beperkt. Hierdoor stijgt de vraag naar wifi-connectivity enorm. Want juist nu wordt duidelijk dat in veel panden de nodige blindspots zijn op het gebied van wifi, nog los van de stopcontacten die toch minder aanwezig zijn dan gedacht. Daarnaast zal het plaatsen van deze plexiglas scheidingswanden het signaal van de wifi niet ten goede komen. Hierdoor kunnen we de komende jaren veel veranderingen verwachten in de manier waarop we onze kantoren gaan gebruiken.

De oplossing

Bij Baas B.V. verwachten we dat er in de komende periode een toenemende vraag ontstaat naar het aanpassen van de bestaande elektrotechniek en het uitbreiden van de datanetwerken om de digitale drukte in juiste banen te leiden. Met onze expertise op het gebied van slimme netwerken voor data en energie, begeleiden wij u naar de juiste oplossing. Baas is niet alleen de uitvoerende partij. Wij leveren een totaalpakket, analyseren uw vraagstuk en structureren de gevonden data, om de slimme technologie vervolgens te implementeren. Van A tot Z helpen wij u bij uw vraagstuk op het gebied van de toekomstbestendige kantooromgeving.

Staan de bovenstaande uitdagingen ook bij u op de agenda?

Heeft u een vraag over dit thema? Neem gerust contact op met Wouter Wikaart

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Energietransitie: Baas en Enexis houden de vaart erin!

Nieuws

Welkom in de Baas-familie: Thijs en Tommie Udink