Baas in havengebied Rotterdam containerterminal ECT

Huisinstallateur in de haven van Rotterdam

Vanaf 1995 is Baas B.V. huisinstallateur bij de Europe Container Terminal. De containerterminal, waar continu gewerkt wordt, verwerkt een hoop data door onder meer de vrachtregistratie, vrachtinformatie en de realtime aansturing en monitoring van de havenkranen.

  • Rotterdamse havengebied
  • Maasvlakte
  • 1995 - heden
  • ECT Delta en Euromax Terminal B.V.

In 1966 maakte de grote containerterminal ECT zijn debuut in de haven van Rotterdam. De haven was lange tijd de grootste haven ter wereld en is tot vandaag de grootste haven van Europa.

In dit havengebied heeft Baas een storingscontract met ECT. Dit houdt in dat onze monteurs 24/7 beschikbaar zijn in de haven. Ook werkt Baas voor APM T in dit gebied.

Wij zijn verantwoordelijk voor een betrouwbaar en snel datanetwerk, en realiseren dit door het constant upgraden en onderhouden van zowel het koperen als het glasvezelnetwerk.

Werkzaamheden Baas in havengebied Maasvlakte Rotterdam voor ECT

Verbinding remote control camera's met kraannetwerk

Het op afstand bedienen van kadekranen is in ontwikkeling in de containerwereld. Voor de voorbereiding van ECT op deze ontwikkeling monteert Baas in 2018 het remote controle system op 6 kranen. Dit houdt in dat wij de ethernetkabels en andere componenten installeren van camera's met het kraannetwerk. Op elke kraan komen zo'n 10 á 15 camera's. De monteurs van Baas voeren de reparatie uit, monteren de glasvezelbekabeling, meten de systemen door en testen het geheel. Met als doel dat de aansturing van de gehele kraan vanuit kantoor bediend kan worden.

Omgevingsfactoren en veiligheid

Door de omgeving waar de kabels worden toegepast en het gebruik van de camera's worden er bijzondere eisen aan de ethernetkabels gesteld. Een duurzame en betrouwbare oplossing moet er worden gerealiseerd, waarbij rekening is gehouden met het gegeven dat de terminal dicht bij zee ligt, met veel wind, regen, zout en zand in de lucht.

De werkzaamheden voeren wij uit op grote hoogte. Het spreekt voor zich dat er dus extra goed op de veiligheid gelet moet worden. Zo zijn er diverse werkvergunningen aanwezig en is er met afdeling KAM een VGM plan opgesteld.

Contactpersoon
Collega Baas Manfred specialist ECT Rotterdam data

Heeft u een vraag over dit project?

Neem gerust contact op met Manfred Jochems