Het opladen van elektrische voertuigen verandert niet alleen ons gedrag, maar beïnvloedt ook ons dagelijks leven. Met de groei van laadpunten wordt elektrisch laden een vast onderdeel van onze routine. Hoe ga jij om met jouw laadsituatie?”
De ‘Sociale lader’ is het zonnetje in huis – of beter gezegd, op de parkeerplaats. Hij houdt de laadplek niet onnodig bezet, maar maakt ruimte zodra hij denkt dat iemand anders het harder nodig heeft. Heeft hij nog maar 60% batterij? Ach, genoeg om thuis te komen! Staat iemand al een beetje ongeduldig te kijken? Hop, kabel eruit en door!
Super sociaal natuurlijk, maar ondertussen gaat de ‘sociale lader’ vaker de weg op met een halfvolle accu dan hem lief is. Want eerlijk is eerlijk: soms had hij die extra 40% toch wel kunnen gebruiken. En als er geen vrije laadplek meer is? Dan moet hij ergens anders zijn heil zoeken – of hopen dat die laatste paar procent nog net genoeg zijn om op tijd te komen.
Gelukkig zijn er slimme oplossingen voor bedrijven waar veel sociale laders rondrijden. Met slim laden wordt het laden eerlijk verdeeld, zodat iedereen de stroom krijgt die hij nodig heeft. En met een slimme energieopslag blijft er altijd voldoende vermogen over, zelfs als iedereen tegelijk wil laden. Zo hoeft de ‘sociale lader’ niet langer zichzelf op te offeren voor een ander en rijdt hij altijd weg met een goed gevulde batterij.
Iedereen heeft een unieke laadbehoefte. Of je nu veel onderweg bent of juist vooral lokaal rijdt, er is altijd een oplossing die bij je past.
of je nu een slimme planner bent, een avontuurlijke reiziger, of een duurzame eco-lader. Baas biedt de ideale laadoplossing voor elke stijl.