Flexibele oplossing voor stroom zonder gedoe

Iedere week staan er bijna 100 marktkramen aan de Leyweg in Den Haag waar bezoekers ondergedompeld worden in een willekeur van verse groenten, moderne kleding, een mooi bosje bloemen en echte marktartikelen.

De gemeente wilde de standaard elektra-aansluitingen slimmer te maken. Om dat te bereiken kozen zij voor een innovatieve mobiele stroomoplossing. Dit levert de gemeente een kostenbesparing op.

Dit slimme aan-uitsysteem noemen we Marktstroom en is de laatste markt-innovatie om stroom te activeren en te verrekenen. Via een mobiele applicatie activeer je de stroomtoevoer in een handomdraai, berekent het systeem de totale verbruikskosten en krijg je volledig geautomatiseerd de verbruiksfactuur. De flexibele afrekenmethodiek houdt de kosten zo beheersbaar mogelijk voor de gemeente Den Haag. Door deze innovatieve oplossing hoeft niet op ieder marktterrein een uitgebreide stroominstallatie aangelegd te worden. Dat levert een aanzienlijke besparing op. Baas draagt daarmee actief bij aan het inzichtelijk maken van het individuele stroomverbruik van de marktkooplieden en creëert bewustwording in de energieconsumptie.

Baas heeft samen met de gemeente Den Haag de stroombehoefte op de markt aan de Leyweg bepaald. Met die verkregen gegevens heeft Baas de stroomlocatie geëngineerd en de benodigde infrastructurele- en elektrotechnische werkzaamheden uitgevoerd. Zo heeft de gemeente er de komende jaren geen omkijken meer naar. We zorgen dat het hele systeem succesvol in bedrijf gesteld wordt en ontzorgen van A tot Z.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Verkeersmanagement nieuwe stijl helpt Baas om bereikbaarheid te waarborgen

Nieuws

Een carrièreswitch op je 52ste: ‘Mijn eerste klus was vooral kijken’