Baas collega vacaturefoto binnenpersoneel Capelle

Cost Engineer Data/Glasvezel

 • MBO - 4
 • HBO
 • 40 uur
 • Mid Career
 • Capelle a/d IJssel
Solliciteer direct

Baas is leverancier van technische infrastructuur tussen ‘bron’ en ‘eindgebruiker’. Een sociaal en maatschappelijk betrokken bedrijf, waar wij geloven dat we met een goede balans tussen medewerker, service en winst de beste resultaten bereiken. Onze vakmensen verstaan hun vak als geen ander en leveren met hun ‘handen’ werk waar we trots op zijn!

Onze businessunit Telecom & Installaties heeft voor de komende tijd een stevige groei ambitie, waarbij wij jouw calculatiekennis hard kunnen gebruiken.

Wat ga je doen?

Binnen de afdeling Telecom en Installaties leggen wij de glasvezel- en coaxkabels aan voor de meest uiteenlopende klanten: het netwerk van Schiphol, de verbindingen voor de televisienetwerken in Hilversum, maar ook de verbindingen tussen de verschillende bruggen in heel Zuid-Holland of de ‘’kleine’’ aansluitingen voor die enorme kranen in de Rotterdamse Haven. Geen aanvraag is hetzelfde, geen klant is hetzelfde. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen zijn wij op zoek naar een Cost Engineer Data en Glasvezel.

Als Cost Engineer heb je een uitdagende en zeer brede functie. Er wordt niet standaard vanuit bestek gecalculeerd, maar gekeken naar de vraag van de klant. Vanuit jouw kennis en ervaring van de verschillende installaties bereken je en geef je advies op maat. Jij maakt het verschil bij het aannemen van een opdracht.

Als Cost Engineer bepaal je zelfstandig kostprijzen van met name op Data en/of Glasvezel gebaseerde projecten. Je bent verantwoordelijk voor het calculeren van een kosteneffectief ontwerp. Vanaf het bestek tot de afronding, maar ook alleen vanaf de schets. Je registreert en plant tender- en calculatieprojecten in, overlegt met inkoop, projectleider en/of manager over (kost- en commerciële) prijzen voor materialen en uitbesteding van werkzaamheden. Je bepaalt de uitvoeringstechnieken, materiaalkeuzes, hoeveelheden en de projectplanning. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het maken van risicoanalyses en schrijven van toelichtingen op jouw calculatie. Nauw contact met de projectleider en een zorgvuldige overdracht naar de uitvoering is noodzakelijk voor een succesvolle start van het project.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie waar je een stevige stempel drukt door de verbeteringsslag die je kunt maken. Als Cost Engineer krijg je uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We bieden goede ontwikkelingsmogelijkheden en studiefonds voor de kinderen van onze medewerkers. Daarnaast kom je in een plezierige werkomgeving terecht wat gekenmerkt wordt door een hands-on mentaliteit, ontwikkeling en korte communicatielijnen waardoor snel schakelen mogelijk is.

Waarom Baas?

Baas heeft ambitie en zoekt collega’s met ambitie. We zijn een open en informele organisatie en stimuleren verantwoordelijkheid, ondernemerschap en samenwerking.
Samen staan wij voor:
Veilig werken
Meesterschap
Menselijk
Oprecht
Lef

Vanzelfsprekend Baas!

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal een afgerond (elektrotechnisch) Mbo-diploma en Hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt 5 jaar ervaring in het calculeren van glasvezeltrajecten;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B;
 • Je werkt zelfstandig, bent verantwoordelijk, werkt nauwkeurig, bent kostenbewust en resultaatgericht, flexibel en hebt commercieel inzicht;
 • Je beheerst de Nederlandse taal zeer goed.

Solliciteren?

Ben jij onze ultieme kandidaat? Stuur dan snel jouw cv en motivatiebrief in door op onderstaande sollicitatiebutton te klikken.

Informatie voor bureaus

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.
 

Contactpersoon
Recruiter Baas Kristey

Ben je overtuigd van jouw toekomst binnen Baas?

Solliciteer via bovenstaande knop 'solliciteer direct'.

Ben je enthousiast en wil je meer weten?
Neem gerust contact op met Kristey Latukolan.