Baas collega vacaturefoto binnenpersoneel Capelle

Cost Engineer Data / Glasvezel

 • MBO - 4
 • HBO
 • 40 uur
 • Mid Career
 • Capelle a/d IJssel
Solliciteer direct

Welkom in het team

Ik ben Esther (Manager Bedrijfsbureau) en ons team werkt ondersteunend binnen de Business Unit Telecom en Installaties. Mijn team bestaat uit 2 Accountmanagers, 2 Calculators en een later te werven Junior / Trainee Cost Engineer. Ik ben een coachend manager en geef je de ruimte binnen jouw werk en ontwikkeling.
Binnen de afdeling Telecom en Installaties leggen wij de glasvezel- en coaxkabels aan voor de meest uiteenlopende klanten: het netwerk van Schiphol, de verbindingen voor de televisienetwerken in Hilversum, maar ook de verbindingen tussen de verschillende bruggen in heel Zuid-Holland of de 'kleine' aansluitingen voor die enorme kranen in de Rotterdamse Haven. Geen aanvraag is hetzelfde, geen klant is hetzelfde en om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen zijn wij op zoek naar jou!

Je bent succesvol als je voor onze klant een economisch voordelige offerte kunt berekenen (passende binnen ons beleid) doordat je goed hebt meegedacht met de klant en hun vraag helder hebt gekregen.

Dit ga je doen!

Er wordt niet standaard vanuit bestek gecalculeerd, maar er wordt gekeken naar de vraag van de klant om vervolgens een advies op maat te kunnen geven. Jij maakt het verschil bij het aannemen van een opdracht.
Je bepaalt zelfstandig kostprijzen (met name op Data- en/of Glasvezelprojecten) en bent verantwoordelijk voor het calculeren van een kosteneffectief ontwerp. Vanaf het bestek tot de afronding, maar ook alleen vanaf de schets.

 • Je registreert en plant tender- en calculatieprojecten in.
 • Je overlegt met de afdeling inkoop, Projectleider en/of manager over (kost- en commerciële) prijzen voor materialen en uitbesteding van werkzaamheden.
 • Je bepaalt de uitvoeringstechnieken, materiaalkeuzes, hoeveelheden en de projectplanning.
 • Je bent verantwoordelijk voor het maken van risicoanalyses en schrijven van toelichtingen op jouw calculatie.
 • Je begeleidt onze Trainee / Junior collega.

Dit maakt het leuk!

Je krijgt een afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is. Je werkt continue onder spanning en bent onderdeel van een team met professionele techneuten. Je staat er nooit alleen voor.

Dit breng je mee!

Je hebt een stabiel cv met langere dienstverbanden en hebt als Calculator ervaring met glasvezel en databekabelingen. Daarnaast is civiele kennis gewenst. Door jouw ervaring als bijvoorbeeld Projectleider, Calculator of Monteur heb je civiele kennis en weet jij wat er ‘buiten’ van toepassing is (omgevingsmanagement, vervuilde grond, vergunningen e.d.). We zoeken overigens geen traditionele Calculator die vanaf bestekken en een scherm werkt, maar een Cost Engineer omdat we meer initiatief vragen.
Als persoon ben je leergierig, sta je positief in het leven en ben je in staat goed door te vragen. Je werkt zelfstandig, werkt nauwkeurig, bent kostenbewust en resultaatgericht.

Dit bieden wij!

 • We volgen de cao Metaal en Techniek waardoor je recht hebt op 38 vrije dagen.
 • Je kunt parttime of fulltime werken (32 tot 40 uur per week).
 • Talent ontwikkelen vinden we bij Baas heel belangrijk. De ontwikkeling van jouw talent begint bij een goede opleiding en een organisatie waarbij je in de praktijk ervaart waar jouw talenten liggen en hoe jij jouw talent het beste in kan zetten. Baas maakt graag deel uit van jouw ontwikkeling! Door middel van onder andere interessant en uitdagend werk, training on-the-job en de juiste praktijkopleidingen.
 • Wij zijn een open en informele organisatie en stimuleren verantwoordelijkheid, ondernemerschap en samenwerking. We hebben korte lijnen, waardoor je snel kunt schakelen en makkelijk bij de juiste persoon terecht komt.
 • We werken aan innovatieve trajecten met de nieuwste technieken.
 • De betrokkenheid van onze medewerkers is typerend aan ons bedrijf. Je werkt niet voor een baas, maar voor Baas.

Dit zijn wij!

Klaar voor de toekomst en volop in beweging om bij te dragen aan een energieneutraal Nederland! Baas is aannemer in zowel ondergrondse als bovengrondse infrastructuren, netwerken en inpandige installaties. Onze vakmensen leveren een bijdrage aan de energietransitie. Baas ziet zijn medewerkers als zijn belangrijkste kapitaal, daaruit is de medewerker, service en winst filosofie ontstaan. 

Baas heeft ambitie en zoekt collega’s met ambitie. Samen staan wij voor:
Veilig werken
Meesterschap
Menselijk
Oprecht
Lef                               +
Vanzelfsprekend Baas!

 

Contactpersoon
Matthijs van der Pol

Ben je overtuigd van jouw toekomst binnen Baas?

Solliciteer via bovenstaande knop 'solliciteer direct'.

Ben je enthousiast en wil je meer weten?
Neem gerust contact op met Matthijs van der Pol.