Convenant ‘Brabant Rijdt Elektrisch’ ondertekend

Baas B.V. zet handtekening onder het convenant ‘Brabant Rijdt Elektrisch’.

Op vrijdag 8 november 2019 heeft Baas B.V. tijdens het Energiefestival in het Evoluon een handtekening gezet onder het convenant Brabant Rijdt Elektrisch. Samen met de provincie Noord-Brabant en 12 andere ondernemers en instellingen hebben wij als doel; 100% verduurzamen van het wagenpark, wat geleerd wordt delen, smartcharging toepassen. En vooral: andere bedrijven aansteken hetzelfde voorbeeld te volgen.

Bij het volledig verduurzamen van een wagenpark wordt verder gekeken dan elektrische auto’s en laadpalen. Het laden op duurzame stroom, de aansluiting van het bedrijf op het elektriciteitsnet en de variabelen van het bedrijfsgebouw zijn elementen die een rol spelen in het verduurzamingsproces. Door Smart Charging – het slim opladen van auto’s – toe te passen, kunnen zon en wind direct de autoaccu in en zijn in veel gevallen kostenbesparingen te realiseren. Op deze manier verduurzamen we niet alleen het wagenpark en verminderen we de CO2 uitstoot, we versnellen ook de lokale energietransitie via het toepassen van Slim Laden-technieken.

De overige convenantpartners zijn:
Provincie Noord-Brabant, Stichting E-PACT, Taxibedrijf Van Alebeek BV, Stichting Automotive Campus Helmond, Brabant Water NV, Ecotap BV, Enexis Groep, Fier BV, HetEnergieBureau BV, HTCE Site Management BV (High Tech Campus), Infiniot BV, Koninklijke HaskoningDHV Groep BV, Scholt Energy Control BV.

Dit initiatief sluit naadloos aan op ons initiatief Inzet 100% elektrisch aangedreven bedrijfsauto’s, zoals in 2017 al beschreven.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Een carrièreswitch op je 52ste: ‘Mijn eerste klus was vooral kijken’

Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst EV-Ready en Siemens Nederland