Dennis Bosman HandbikeBattle

Collega Dennis gaat de strijd aan in de HandbikeBattle in Tirol

22 juni 2017

Vandaag, 22 juni 2017, neemt onze collega Dennis Bosman deel aan de HandbikeBattle in Tirol. Tijdens deze sportieve uitdaging neemt hij het op tegen andere teams van revalidatiecentra in Nederland. Baas sponsort deze knappe prestatie van Dennis en zijn team.

Strijdtoneel van de HandbikeBattle is de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol. Een uitdaging voor handbikers van alle niveaus. Dennis gaat de strijd aan met de berg, zichzelf en de tegenstanders. Hij maakt deel uit van het team 'Birds on Wheels' van Vogellanden, Centrum voor Revalidatie en Bijzondere Tandheelkunde in Zwolle.

Van monteur naar kraanmachinist bij Baas

Collega Dennis Bosman (26 jaar) was monteur bij Baas, maar wordt intern opgeleid tot de functie van kraanmachinist. Achter deze carrièreswitch zit een verhaal. Dennis werkt als monteur in de Baas vestiging lelystad als hij zijn been stoot. Drie dagen later ligt hij in coma in het ziekenhuis. Een kwaadaardige streptokokkenbacterie (vleesetende bacterie) is via de stootplek zijn lichaam binnengedrongen en gaat flink tekeer. Om het leven van Dennis te redden moet zijn been worden geamputeerd en wordt hij zes dagen in coma gehouden.

Dennis wil graag bij Baas blijven werken en Baas wil hem graag als collega houden. Als monteur gaat dat niet. Maar Dennis gaat niet bij de pakken neer zitten. Baas heeft onderzocht of Dennis herplaatst kan worden als kraanmachinist. Dit onderzoek pakte positief uit. Daarop hebben wij Dennis onlangs een opleiding aangeboden tot gecertificeerd kraanmachinist. Op een aangepaste kraan blijft hij bij Baas werken.

Strijdlustig

Het valt je gelijk op: Dennis is een doorzetter. Daarom doet hij ook mee aan de HandbikeBattle in Tirol. Een pittige klim op armkracht over een lengte van ruim 20 kilometer met een stijgingspercentage van 5 tot 10%.

Baas sponsort Dennis en het team

Om aan de HandbikeBattle te kunnen deelnemen had Dennis een handbike nodig. Baas heeft bijgedragen in de aanschaf van zijn handbike. Ook zijn wij één van de sponsoren van het team 'Birds on Wheels' van revalidatiecentrum Vogellanden uit Zwolle.