CO2-Bewust-certificaat niveau 5 voor 3 jaar verlengd

Wat een mooi resultaat! Na de Kiwa-audits in juni en juli heeft Baas B.V. opnieuw het CO2-Bewust-certificaat niveau 5 op de CO2-Prestatieladder ontvangen. Hier zijn wij meer dan trots op. Wij worden door de certificerende instelling Kiwa geprezen door onze inzet op de verduurzaming van het materieel, het thuiswerkbeleid en het mobiliteitsbeleid.

Van leaseregeling naar mobiliteitsregeling

Eén van die aspecten is dat wij de laatste jaren intensief aan ons mobiliteitsbeleid hebben gewerkt. ‘Van leaseregeling naar mobiliteitsregeling’ is dan ook de subtitel van deze moderne mobiliteitsregeling.

In 2019 hebben wij deze nieuwe mobiliteitsregeling opgezet met stimuleringsmaatregelen, zoals een mobiliteitsbudget. Met de invoering van de keuze tussen een mobiliteitsbudget of een leaseauto is er een extra reductiemaatregel gecreëerd. Invoering van een mobiliteitsbudget draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot en milieuvriendelijk imago en sluit aan op de vrijheid die bijvoorbeeld Millennials wensen.

Daarnaast ook ons plan, wat wij in 2017 al opgesteld hebben, om van 0 naar 100% elektrisch vervoer te komen. Na de pilot met drie elektrische Renault ZOE’s, die als poolauto’s werden ingezet, komen de zaadjes die in de afgelopen jaren geplant zijn nu tot bloei. Zo wordt elektrisch vervoer met personenauto’s en bedrijfsbussen voor ons productiepersoneel inmiddels gemeengoed. Hiermee zijn de eerste serieuze stappen gezet om te gaan voldoen aan Zero Emissie Stadslogistiek en zetten wij ons actief in voor ‘Samen op weg naar emissievrije steden’ in 2025.

Meer informatie over wat wij als Baas B.V. allemaal doen op het gebied van CO2 lees je op onze website.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Een carrièreswitch op je 52ste: ‘Mijn eerste klus was vooral kijken’

Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst EV-Ready en Siemens Nederland