Blog: In perspectief

Bij mijn start als algemeen directeur van Baas – begin januari – schreef ik al dat ik met trots en vol energie ben begonnen in mijn nieuwe rol. Niet in de laatste plaats vanwege de mensen die hier werken. De manier waarop we met elkaar omgaan en hoe elke medewerker zichzelf kan zijn, is echt bijzonder. Ik geloof erin dat je pas echt succesvol kunt zijn als je oog hebt voor elkaar, als er aandacht is voor de onderlinge relaties. En ik kan de ambities van Baas helpen realiseren, juist omdat er zo’n mooie groep mensen werkt bij het bedrijf.

Ik ga geregeld langs bij onze vestigingen, want daar zie ik de kracht van Baas: de hechte teams waarin we met elkaar werken. We doen het écht samen. We waarderen elkaar voor wie we zijn en we werken in harmonie samen. Toch zie ik ook dat we de neiging hebben te focussen op de dingen die nog niet goed gaan en wat we beter kunnen doen. Dat is heel menselijk. Maar ik zou het mooi vinden als we meer uitspreken wat we goed doen en elkaar zo af en toe een compliment durven te geven.

Het is alleen niet zo vanzelfsprekend dat je oog hebt voor elkaar, dat je verschillen wilt overbruggen en dat je anderen ruimte wilt geven zichzelf te zijn. Hoe belangrijk dat is, blijkt wel uit de verschrikkelijke oorlog die nu in Oekraïne woedt. Vrede en veiligheid zijn voor ons tientallen jaren een gegeven geweest. Nu ineens wordt dit op zijn kop gezet. Op nog geen dag reizen staat de wereld in brand. Daardoor besef ik des te meer hoe belangrijk een stabiele leef- en werkomgeving is: het geeft ons rust en de kans om onszelf te ontplooien.

Nu kan ik natuurlijk zeggen: ik heb geen invloed op de oorlog en houd me er dus niet mee bezig. Maar dat is te makkelijk. Natuurlijk doet het iets met mij en met iedereen om mij heen. Niks doen is voor mij, en voor ons bij Baas, geen optie. Daarom zijn we een actie gestart om de mensen in Oekraïne te helpen. Deze oorlog plaatst onze eigen wereld en ons handelen in perspectief. Laten we met zijn allen onze vrijheid koesteren. Dat begint bij kleine gebaren en kleine dingen. Respecteer de ander en kijk naar wat je wél gemeen hebt met elkaar. Van daaruit komen we verder.

Pieter Elzinga – Algemeen directeur Baas B.V.

Samen in actie voor Oekraïne
Bij Baas bieden we hulp, gerichte hulp. Het zit in ons dna, in onze kernwaarden, om naar elkaar om te kijken en klaar te staan voor een ander. Zo sturen wij o.a. aggregaten, heaters, verlengsnoeren en goedwerkende gereedschappen naar grensdepots in buurlanden van Oekraïne. Op veel plaatsen is de vitale energievoorziening verwoest door bombardementen en gevechten. Mensen schuilen op metrostations en hebben warmte nodig, licht en mogelijkheden voor het opladen van hun telefoons. Kunnen blijven communiceren is noodzaak. Onze materialen maken dit mogelijk nu tijdens de noodsituatie en later bij de wederopbouw.

Lees meer over onze actie – klik hier

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

‘Geduld moet je wel hebben, als werkplekbegeleider’

Nieuws

Op een gezond en vooral veilig 2023