100% elektrische auto's

Baas zet in op 100% elektrische auto's

08 augustus 2017

Vanaf 8 augustus 2017 rijden er bij Baas drie volledig elektrische Renault ZOE's rond, de eerste stap naar 100% elektrisch vervoer. De eerste volledig elektrische auto's worden als poolauto's ingezet bij ons hoofdkantoor in Capelle aan de IJssel, de vestiging Drachten en bij ons kantoor op het Airport Businesspark Lijnden bij de Luchthaven Schiphol.

De auto's worden als pilot ingezet vanuit het masterplan 'Van 0 naar 100% elektrisch' en dienen om ervaring op te doen met elektrisch vervoer en om medewerkers te stimuleren om van elektrisch vervoer gebruik te maken. Met de drie Renault ZOE's is de eerste stap gezet in onze ambitie om van 0 naar 100% elektrisch vervoer te gaan.

De Renault ZOE is de eerste betaalbare 100% elektrische auto met een actieradius van 400 km NEDC. Dat maakt het voor medewerkers van Baas mogelijk om te rijden tussen het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel en onze vestigingen in het noorden van het land, zoals Drachten en Foxhol.

De volgende stap is de inzet van 100% elektrisch aangedreven bedrijfswagens met grijze kentekens. In de tweede helft van dit jaar zal een Renault Kangoo Z.E. bij het bedrijfsonderdeel Infra Noord worden ingezet. Als de Renault Master Z.E. beschikbaar komt, wordt ook deze direct bij Baas ingezet. De verwachting is dat dit model eind 2017/begin 2018 op de markt komt.

De nieuwe Kangoo Z.E. en Master Z.E. hebben beiden een actieradius die voldoet om in het werkgebied Friesland aan de slag te gaan. Ook deze twee volledig elektrisch aangedreven bedrijfswagens worden als 'pilot' ingezet. Zij vormen het initiatief - 'inzet 100% elektrisch aangedreven bedrijfswagens' wat Baas neemt in het kader van de CO2-prestatieladder. Het uiteindelijke doel van de pilot is dat we voldoende ervaring opdoen om als Baas van 0 naar 100% elektrisch te gaan. Dit sluit aan bij de transitie die in de energiemarkt gelijktijdig gaande is.

De benodigde laadpalen, van EV-box, op de locaties Capelle aan den IJssel, Drachten en Lijnden, zijn in 'eigen' huis door het bedrijfsonderdeel Telecom & Installaties geïnstalleerd. Baas is erkend EV-box partner installateur.