Baas werkt mee aan realisatie van de hoogste woontoren van de Benelux

Dat er in Nederland op dit moment veel gebouwd wordt en nog moet worden gebouwd is voor velen geen nieuws meer. De ruimte in de randstad is schaars, waardoor steeds meer in de hoogte wordt gebouwd. Hiervoor worden steeds meer panden getransformeerd van bedrijfsfunctie naar woonfunctie en worden nieuwe hoogbouwlocaties in de stad gecreëerd, door sloop van oude panden. Zo wordt in Rotterdam gebouwd aan de hoogste woontoren van Nederland en de Benelux, de Zalmhaventoren.

De Zalmhaventoren wordt met 215 meter het hoogste gebouw van Nederland en de Benelux. Op de 190 meter hoge woontoren komt een 25 meter hoge mast, een architectonische afwerking. Naast de hoge Zalmhaventoren staan twee woongebouwen van ongeveer 70 meter met hierin 180 appartementen op een plint van 4 bouwlagen met 35 eengezinswoningen. Deze 3 woontorens samen vormen De Zalmhaven, een nieuwbouwplan met 452 woningen verdeeld over drie torens aan de voet van de Erasmusbrug. Oplevering wordt verwacht medio 2022. Het bijzondere aan deze bouw is dat met behulp van een flexibel steiger 1 verdieping per week wordt gebouwd.

Voorbereiding van 20 weken
In opdracht van Stedin voert Baas B.V. hier diverse werkzaamheden uit. Onze werkzaamheden beginnen bij dit project al 20 weken voor de uitvoering van het werk. Baas B.V. voert tegenwoordig niet alleen de werkzaamheden uit, maar verzorgt ook de engineering voor Stedin Netwerkbedrijf op gebied van elektra en, wanneer nog nodig, gas. Verder is de werkvoorbereiding voor alle disciplines van groot belang om de juiste materialen op het juiste moment op de juiste plek te hebben.

De uitvoering
Bij het project Zalmhaventoren verzorgen we namens Structin ook de coördinatie met de bouwer, om onze activiteiten af te stemmen op de gezamenlijke bouwplanning. Dat betekent: zelf de start-/werkbespreking organiseren met de bouwer en de netwerkbedrijven, alle gemaakte afspraken delen met betrokken partijen en hierop toezien en bijsturen als dat nodig blijkt. Tot slot verzorgen wij de uitvoering voor Stedin, waarbij we alle laagspanningskabels aanbrengen. Dit doen we zowel boven- als ondergronds.

Aanleg van water, CAI en telecom
Daarnaast verzorgen we in opdracht van Evides de aanleg van voedingen naar de hydrofoorruimten en worden alle watermeters geplaatst. Leggen we in opdracht van VodafoneZiggo datakabels aan, deze worden uitgevoerd in glasvezel waardoor het sneller is dan welk ander beschikbaar netwerk in Nederland. En verzorgen we de aanleg van het telecomnetwerk in opdracht van KPNTelecom.

Intussen hebben we de eerste woningen aangesloten en verwachten we rond week 12 van 2021 met de eerste van totaal 3 flats te kunnen beginnen.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Eén jaar Vakschool Noord: ‘Succesvoller dan we ooit hadden kunnen denken’ 

Nieuws

‘Wij zijn een onmisbare schakel naar een duurzame toekomst’