Baas tekent raamovereenkomst MDSO

Op 19 oktober j.l. ondertekenden wij de raamovereenkomst ‘MDSO’. Stedin, Dunea en Oasen gaan intensiever samenwerken bij het aanleggen en vervangen van elektriciteitskabels, gas- en drinkwaterleidingen. Dit betekent voor de omgeving dat er minder overlast is omdat werkzaamheden gezamenlijk worden uitgevoerd. MDSO bestaat uit het Stedin-Dunea gebied en het Stedin-Oasen gebied waarbij we in beide gebieden een perceel gegund hebben gekregen voor 6 + 2 jaar.

Door toename van het werk, het versneld vervangen van gas- en drinkwaterleidingen en de schaarste aan technisch personeel is het noodzakelijk om op een andere en betere manier samen te werken. Stedin, Dunea en Oasen werken al samen voor aansluitingen voor nieuwbouwwoningen. Dankzij de nieuwe raamovereenkomsten werken de drie partijen voortaan ook beter en efficiënter samen bij de vervangings- en reconstructieprojecten voor ondergrondse elektriciteitskabels en gas- en drinkwaterleidingen in het verzorgingsgebied. Zo krijgen wij, als aannemer, meer verantwoordelijkheid voor ontwerp, voorbereiding en planning van projecten, waardoor er bij de opdrachtgevers eigen engineeringscapaciteit beschikbaar komt. Hierdoor worden werkzaamheden ontdubbeld en halen we meer efficiëntie uit de beschikbare arbeidscapaciteit.

Voordelen voor de omgeving

De gezamenlijke raamovereenkomsten bieden ook voordelen voor de omgeving waar wordt gewerkt. De drie partijen werken met dezelfde aannemers en door werkzaamheden voor gas, water en elektra gelijktijdig uit te voeren, hoeft de straat maar één keer open. Door deze manier van samenwerken, wordt de overlast voor de omgeving beperkt.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Een carrièreswitch op je 52ste: ‘Mijn eerste klus was vooral kijken’

Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst EV-Ready en Siemens Nederland