Baas maakt het elektriciteitsnetwerk intelligenter

Onze samenleving heeft een enorme energiebehoefte en die zal alleen maar toenemen. Maar om te kunnen voldoen aan de klimaatdoelstelling stappen we over op duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie.

Het huidige elektriciteitsnetwerk kan deze druk niet aan en dat vraagt om een intelligenter elektriciteitsnetwerk. Ook wel Smart Grid genoemd. Hiervoor worden elektriciteitsstations geautomatiseerd en met sensoren slimmer gemaakt. Door glasvezel aan te leggen tussen alle elektriciteitsstations kunnen de datastromen gereguleerd worden.

In de regio Rotterdam en Dordrecht werken wij aan het project STN2020, wat staat voor Stedin Telecom Netwerk. Project STN2020 staat voor het vernieuwen van het telecomnetwerk. Dit netwerk is een mix van koper- en glasvezelkabels en verbindt alle locaties met het centrale bedrijfsvoeringcentrum in Rotterdam. Hiervoor graven wij 130 kilometer geul waarin we de HDPE-buis leggen. En blazen we 300 kilometer glasvezel.

Tijdens dit project zijn wij van ontwerp tot en met de oplevering verantwoordelijk voor zowel ontwerp, engineering, uitvoering en alle keuringen voor de oplevering. Die keuringen doen wij met Appeee (cloud- & locationbased keuring- en meetsysteem op het werk) die speciaal voor dit project is ontwikkeld. Met deze app kunnen wij ook snel opleveren aan Stedin.

Door elektriciteitsstations te verbinden met glasvezel zorgen we voor een veilig, betrouwbaar en modern netwerk als basis voor de slimme samenleving.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Welkom in de Baas-familie: Thijs en Tommie Udink

Nieuws

‘Ik ben bij Baas gebleven om het sociale aspect’