Ondertekening contract Beheer en Onderhoud GlasLokaal 2021

Baas B.V. tekent 5-jarig contract Beheer en Onderhoud GlasLokaal

27 september 2021

Op 27 september heeft Baas B.V. het contract getekend voor het Beheer en Onderhoud van het glasvezelnetwerk van Stichting Glaslokaal. Het contract gaat in op 1 januari 2022 en omvat het beheer en onderhoud van het glasvezelnetwerk en het verzorgen van alle daarbij behorende dienstverlening. Inclusief het oplossen van storingen, het verzorgen van de netwerkadministratie, het afhandelen van KLIC-meldingen en het uitvoeren van mutaties en reconstructies. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

Stichting GlasLokaal is leverancier van breedbandverbindingen en internettoegang voor publieke en semipublieke instellingen in Den Haag, Voorburg-Leidschendam en Rijswijk. Hiermee leveren zij internetconnectiviteit en onderlinge connectiviteit voor de diverse instellingen.

In 2005 is door een aantal grotere onderwijsinstellingen in Den Haag, in samenwerking met de gemeente, een glasvezelnetwerk aangelegd om onderwijslocaties in DenĀ Haag, Leidschendam/Voorburg en Rijswijk te voorzien van internet. Het gaat voor 85% om onderwijslocaties, maar in de loop der jaren is de dienstverlening uitgebreid. Momenteel maken ook enkele zorg- en culturele instellingen gebruik van het glasvezelnetwerk.

De totale lengte van het totale glasvezelnetwerk is ongeveer 200 kilometer, waarvan de backbone ongeveer 110 kilometer beslaat.

Contactpersoon
Profielfoto specialist Wouter

Heeft u een vraag over deze expertise?

Neem gerust contact op met Wouter Wikaart