Baas B.V. koopt 5 Claas Stage V tractoren

In de afgelopen jaren hebben wij ingezet op het verminderen van onze CO2-uitstoot. Nadat eerder dit jaar een aantal nieuwe Atlas Copco compressors met Stage V motoren in gebruik zijn genomen, was het vorige week eindelijk zover en zijn de eerste Stage V tractoren geleverd door Rietman Hasselt. Dit waren zeker niet de laatste. Komende jaren blijven we inzetten op het verduurzamen van ons materieel.

Na lang zoeken en veel vergelijken zijn wij uitgekomen bij Rietman. Zij hebben ons in het gehele traject begeleidt bij de aanschaf van 5 nieuwe Claas Arion 430 tractoren. Op donderdag 7 oktober zijn de tractoren afgeleverd, compleet voorzien van onze bedrijfslogo’s die zijn geleverd en aangebracht door Supreme Reclame.

De Claas Arion 430 115 PK sterke tractoren zijn uitgerust met Quadrishift powershift transmissie en in de bekende Baas bedrijfskleuren gespoten. Ze zijn voorzien van onze specifieke wensen op het gebied van Duurzaamheid, Ergonomie, Veiligheid en de nieuwste Milieunormen zoals onder andere de Stage V emissienorm.

Het duurzaamheidsaspect was doorslaggevend om te kiezen voor de Claas Arion 430. Ze zijn uitgerust met Stage V motoren, wat betekent dat ze minder stikstofoxide (NOx) uitstoten. Daarnaast is het mogelijk om deze tractoren gereed te maken voor 100% HVO brandstof. Hierdoor hebben ze een CO2-reductie tot wel 90% ten opzichte van gewone brandstof, en een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, koolwaterstof, stikstofoxiden, koolmonoxide en PAK’s.

Deze tractoren blinken uit in ergonomie; zo past de multifunctionele hendel zich aan onze toepassingen aan. De bestuurder hoeft daardoor zijn hand niet te verplaatsen. Ook wat veiligheid betreft is deze tractor sterk. Zo heeft hij een slanke motorkap en loopt de voorruit volledig door (zonder spijl), waardoor goed zicht is op alle aanbouwruimtes. In combinatie met de stuurhoek van de voorwielen, tot 55 graden, wordt een buitengewone wendbaarheid bereikt – ondersteund door een nieuwe stuurhoekafhankelijke activering en deactivering van de vierwielaandrijving en de optionele variabele stuuroverbrenging. Daarnaast zijn ze voorzien van dodehoekspiegels.

Om het onderhoud te vergemakkelijken zijn de motoren voorzien van radiators die naar voren omhoog kunnen draaien. Ook de luchtfilter werd vooraan geplaatst om gemakkelijk toegang te geven en gereinigd te kunnen worden.

De tractoren gaan naar onze vestigingen in Breda, Drachten, Foxhol en Lelystad.

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Een carrièreswitch op je 52ste: ‘Mijn eerste klus was vooral kijken’

Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst EV-Ready en Siemens Nederland