Baas B.V. heeft de Baas van Morgen in huis

Wat heb je nodig om als baas voor één dag je stoel af te staan aan ‘De Baas van Morgen’? Tiemen Schra, de Baas van Vandaag, staat dit jaar met veel plezier zijn stoel af aan Faith, De Baas van Morgen. De Baas van Morgen is één van de programma’s binnen JINC. JINC strijdt samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Vanuit deze gedachte zorgen zij dat meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans krijgen om te groeien.

Faith is een tweedejaarsleerling aan het Melanchthon Kralingen in Rotterdam en volgt de richting Economie & Maatschappij. Het was een drukke dag, met een bezoek aan onze regio Infra Zuid, een toer door het magazijn, een persoonlijk gesprek met de Manager Bedrijfsbureau, een bezoek aan een mooi project buiten (waar het echte werk gebeurt), een gezellige lunch met de collega’s van kantoor, en zelfs een heus interview.

 

Een interview met Bouwend Nederland, hieronder een klein stukje.

Baas B.V. en JINC

Tiemen Schra vertelt: ‘Dat ik daar een bijdrage aan wil leveren, begint bij mijzelf. Doordat ik het belangrijk vind, maak ik het belangrijk en doen we mee. Het is ontzettend belangrijk om kinderen hun eigen talent en ambitie te laten ontdekken en hen te stimuleren in het verwezenlijken van hun droom. En als zo’n dag daarbij helpt, dan besteed ik die graag daaraan. Buiten dat we meedoen aan dit programma, leveren we ook een bijdrage in andere initiatieven van JINC zoals de sollicitatietraining, digitale vaardighedentraining, bliksemstage en carrière coach. Hiermee planten we onbewust een zaadje van wat er in de wereld beschikbaar is. Als onderdeel van de maatschappij levert dit later mogelijk bewust een keuze op. De toegevoegde waarde voor mij is dat ik het prachtig vind om iemand als Faith een kans te geven om zich breder te oriënteren, waardoor ze later beter keuzes kan maken.’

Gerelateerde nieuwsberichten en projecten

Nieuws

Welkom in de Baas-familie: Thijs en Tommie Udink

Nieuws

‘Ik ben bij Baas gebleven om het sociale aspect’