5 vragen aan - Romy van der Heijden - Werkvoorbereider

5 vragen aan werkvoorbereider Romy

Lunch van vandaag: ik heb geen lunch meegenomen vandaag, waarschijnlijk iets ‘slechts’

  • Capelle aan den IJssel
  • Een Baas sinds september 2017
  • Werkvoorbereider

1. Hoe ben je bij Baas terechtgekomen?

Bijna 2 jaar geleden ben ik via (de moeder van) een vriendin gewezen op de functie van technisch administratief medewerker bij Baas. Na 1,5 jaar heb ik intern gesolliciteerd naar de functie van werkvoorbereider en sinds april vervul ik deze functie met veel plezier. In januari start ik zelfs met de 1-jarige opleiding werkvoorbereider/calculator via Baas.

2. Wat houdt jouw functie in?

Je verzorgt de planning van de verschillende projecten en zorgt dat ze geen verlies draaien. Het is een hele brede functie waarin je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers buiten qua benodigde materialen, deze bestel ik, en heb onder andere contact met gemeenten over vergunningen (aanvragen) en start meldingen. Daarnaast heeft bij ons iedereen zijn eigen specialiteit, zo verzorg ik vaak de revisie van projecten een ander de afrekening en weer een ander gaat voornamelijk naar buiten om te schouwen. 

3. Wat zeg je over Baas tegen familie en vrienden?

Het is een echt familiebedrijf, en dat voel je ook. De sfeer is heel gemoedelijk en het contact onderling met collega’s is heel fijn. Soms ervaar ik het als een beetje rommelig, misschien dat ik daarom zo goed bij Baas pas, want dat ben ik ook.

4. Wat is het beste advies dat jij ooit hebt gekregen?

Heel lastig, maar het beste advies komt van mijn moeder ‘blijf lekker jezelf’. Als je jezelf blijft, ben je het leukst.

5. Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Binnen de veilige muren van Baas. Je krijgt hier heel veel mogelijkheden om je te ontwikkelen en te leren waardoor je uitgedaagd wordt.

 

Wat wil je weten van de collega die volgende maand in deze rubriek zit?

Wat heeft jou doen beslissen om van werkvoorbereider naar monteur over te stappen en hoe gaat Baas hier mee om?