Collega Jeroen proces implementatieleider en trainee bij Baas in Drachten

5 vragen aan proces implementatieleider Jeroen

Leeftijd: 26 jaar
Eet het liefst: alles wat pittig is
Favoriete vakantieland: Aziatisch
Huisdier: eigenzinnige kat

  • Drachten
  • Bij Baas sinds juli 2016
  • Proces Implementatieleider

1. Waarom Baas?

Sinds ik zo’n 12 à 13 jaar oud ben, ben ik al geboeid door de energiesector en dan met name de transitie naar duurzame energie. Deze transitie heeft veel impact op de aannemerij, waar ook een rol voor Baas in is weggelegd. Het leek mij daarom een goed bedrijf om te werken. Ook is Baas een wat groter bedrijf dan waar ik hiervoor werkte. Ik wou verder doorgroeien, dus dit paste mooi.

2. Wat is de cultuur van Baas en welke sfeer hangt er?

Baas is een platte en open organisatie waar we tutoyeren. Je vindt er geen gladde jasjes en dasjes. Als ik een beter idee heb dan iemand hogerop, dan hoef ik mij niet te schamen om dat te durven zeggen. Of andersom. Als ik iets moet noemen wat ik hier mis, dan zijn het de gezellige uitjes en de vrijdagmiddagborrels. Ik was tot voor de kort hier ook de jongste. Wel hebben we pasgeleden een motortocht met collega’s gedaan. Erg gezellig. Dat houden we er dus ook in!

3. Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden?

Ik ben begonnen als Trainee en volgde een ontwikkelingstraject, onder meer bestaande uit een meerdaagse persoonlijkheidstraining. Ik zou graag nog een post HBO opleiding doen. Als het past binnen het budget en bij het doel van mijzelf en dat van Baas dan is daar ruimte voor. Verder komt het op jezelf aan. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar je moet het zelf aankaarten. Ik zou mijzelf graag willen ontwikkelen tot Projectleider en uiteindelijk Operationeel manager.

4. Wat vind je het allerleukst?

Dat je ’s ochtends verwacht allerlei dingen te gaan doen, maar waar je uiteindelijk maar voor de helft aan toe komt door de ad hoc werkzaamheden die tussendoor komen. Zolang ik mijn doel van dit jaar haal dan haal ik voldoening uit mijn werk: een servicegericht magazijn/logistiek proces voor zo laag mogelijke kosten. Daarnaast vind ik het tof dat je zoveel van het bedrijf leert.

5. Welke karaktereigenschap is een must?

Ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Je moet zelf de kansen zien en pakken. Je kunt valkuilen tegenkomen en daar moet je doorheen. Jezelf kwetsbaar opstellen om een groep mee te krijgen in de eigenaarschap van een ontwikkeltraject.